Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


15. Ami fontos a jövőt illetően

 

 

Ez a jelenlegi világunk így már fenntarthatatlan!

Valaminek történnie kell!

Nem csapódik belénk a Nibiru vagy más bolygó.

Nem lesz földet elpusztító katasztrófa.

Nem fognak az égi lovasok tüzes szekereiken leereszkedni.

Nem fogják kiírtani az emberiséget.

Valami egészen más fog történni!

Valami ami könnyen a civilizációnk bukását eredményezheti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elfogy az olaj...

 

 

 

Kicsit komolyabbra fordítva a szót,  szinte biztos hogy komoly változások előtt állunk ami egy hosszabb folyamat nem egyik napról a másikra fog bekövetkezni. Ijesztően degenerált elvadult a mi kedves civilizációnk.   A fejekben el kell hogy induljon egyfajta változás és talán el is indult.   Persze ettől függetlenül, ha megkérdeznénk embereket a fontossági sorrendről, hogy mi a fontos a számukra, többségben még azt válaszolnák:  A család, szeretteink de hamarosan eljutnánk oda ami ma még az emberek mindannapjainak fő gondja a pénz és javak szeretete.  Természetes hogy ma még ez határozza meg az életünket, mert úgy gondoljuk ez a megélhetésünk kulcsa.   Pedig ez nem teljesen igaz így.   Nehéz elfogadni, hogy nem minden a pénz mert úgy éljük az életünket, hogy azt nagyon nagy mértékben befolyásolja a pénz.  Jó esetben a szüleink megpróbáltak takarékosságra nevelni, de hamar ráérez az egó arra, milyen jó is amikor pénzért megvásárolható mindaz ami a kényelmünket biztosítja mert az életünket nagy mértékben jobbá tehetjük a pénzzel.   Ilyenkor az egó hozza a formáját és miért is ne engedjünk neki?   Viszont józan ésszel be kell látnunk, hogy a változás küszöbén állunk, amit nem lesz könnyű elfogadni, megélni azoknak az embereknek akik  (némi túlzással)  minden boldogulásukat a pénzszerzésben és másokon való uralkodási vágyuk érvényesítésében látják. Ennek egyszerű az oka, ha megszoktunk egy életszinvonalat ami persze mindig viszonyítás kérdése nem szivesen hallunk és akarunk tudomásul venni semmiféle változást, főleg ha az lemondással jár.  Sokan ezt a változást egyszerűen nem fogják túlélni.  Ez nem túlzás!  Többek közt arra gondolok, hogy hány szerencsétlen ember vetett már véget azért az életének, mert egykori vagyonát, értékeit elveszítette de nem is kell ennyire a végletekig menni.  Elég egy komolyabb változás az életünkben ami komolyan megingathatja bennünk az élni akarásunkat.  Tehát ez nem csak a pénzre vonatkozik, de a végeredmény ugyan az.   Hány ember vesztette el az állását, exisztenciáját, aminek hozadékaként később családját, feleségét majd került utcára a nincstelenek közé ahol talán bűnöző lett, mert mindezt a veszteséget nem könnyű feldolgozni.   Egyszerűen leblokkolt az életük.  Szerencsejátékok, stb... Millió verzió ami a veszteségről szól, amiből nem láttak kiutat. 

 

 

 

 

                      images.jpg

 

 

 

Ezekbe a veszteségekbe, mondhatjuk változásokba milliók roppantak már bele függetlenül attól, hogy mennyire voltak ők is hibásak a változásokér.   Mert persze ők is hibásak voltak, sőt csak ők.   Most viszont olyan változások előtt állunk, ami nem a mi, egyszerű emberek hibája. 

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

Hogy milyen változásokra gondolok?   Elsősorban a még meglévő olaj ész nélküli kitermelése generálta változásokra.   Innentől mint a dominó dőlhet minden.  Nem értek a gazdasági dolgokhoz, csak a józan paraszti ész logikájára hagyatkozom.  Viszont azt tudom, mindez milyen hatással lesz az emberekre a gondolkodásmódjukra.

 

 

 

Szinte mindennek az árát az olaj határozza meg, élsősorban a legfontosabb lételemünkét, az élelmiszerekét.  Érdekes párhuzamok, mintha mindezek ismeretében sem akarnánk tudomást venni arról, ami minden eddigi nagy civilizáció bukásához vezetett.   Újra és újra ugyanazokba a hibákba esünk bele. Kizsákmányolni a természetet, területeket meghódítani  ( az olaj miatt tengereket) 

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

és uralkodni másokon, ahogy arra vágytak az egyiptomiak, görögök, rómaiak, Inkák  ( kiirtották az erdőt maguk körül)  és mindenkori nagyhatalmak.   Igen, értsd szó szerint a mai világra is értelmezve!   Az olaj pénz a hatalom terület.   Ezen a gondolkodásmódon kell változtatnunk és megtanulni egyébként ősi dolgokat szeretni.  Senki se gondolja hogy:  De én nem tudom megváltoztatni a nagyhatalmak gondolkodását!  A nagyhatalmak nem fogják túlélni, de Te igen, ha nyitsz más értékrendek felé. 

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

Erre előbb utóbb rá is fogunk kényszerülni.  Képzeljünk el egy olyan világot ahol nincs pénz.   Azért nincs mert értéktelen, semmit se vehetünk rajta.   Ezt nehéz elképzelni mint megannyi mást, amiről később kiderül mégis van, mégis létező ugyan úgy mint a gondok, amik nem szűnnek meg attól ha nem veszünk róluk tudomást.  Tudom ennek ellenére sokan úgy gondolják, ilyen világ soha nem lesz mert pénz mindig lesz.

 

 

 

Azt tudjuk, hogy az olaj vészesen fogy.  Talán földgázból több van ezt nem tudom, de ha így is van, csak önmagunkat csapjuk be egy kis időt nyerve mindennek tudatába.   Ha megnézünk egyes, sőt egyre több arab országot akik eddig az olaj értékesítéséből profitáltak, most mintha váltanának  ( feltéve ha épp nincs háború az országban az olajér a valós okot az olajat persze olyan álcák mögé bújtatva, mint:  Zsarnok az ország vezetése, a nép nyomorban él, éhezik vagy a vallásuk a nagyhatalmakkal ellenes amin változtatni kell).  Szép címszavak, de a háttérben az olaj áll.   Kubában is szinte éhezik a nép, mégsincs háború  mert nincs olajuk se ,,terroristájuk''.   Tehát egyes arab országok váltanak és a turizmusra próbálják fektetni a hangsúlyt.

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

  Szállodákat, földi paradicsomokat építenek.  Nemes gondolat, csak az a baj, hogy luxusturizmusról van szó ami egyre szűkebb rétegeket érint ráadásul csak 2o-3o évben gondolkodnak. hogy miért csak 2o-3o évben?   Szerintem még annyi sincs hátra ahoz hogy feléljük minden tartalékainkat amiből emberek jó hasznot húznak, akik meg tudják ezt a luxust fizetni.   Az emberek 9o%-a a szegénység felé sodródik lassan alig észrevehetően.  A folyamatosan emelkedő olajárak is részben hozzájárultak a gazdasági válsághoz.  Ahoz azonban nagy mértékben, hogy egyszerűen nem tudunk ebből kijönni.  Viszont a gazdasági válság csak az előszele a saját hozadékának, egy könnyen lehetséges és sokkal tragikusabb élelmiszerválságnak.

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

  Egyre több pénzbe kerül a termelőknek  (legyen az gabona, zöldség, gyümölcs vagy állatok tehát hús )  mindezek megtermelése tehát az élelmiszer alapanyagok előállítása.   A cégeknek mindezekből az alapanyagokból egyre többe kerül kész, eladható élelmiszert előállítani  ( kenyér, tészták, felvágottak, húsok, fűszerek, tejtermékek)   Egyszóval minden egyre több és több pénzbe kerül.  Mivel egyre drágább az olaj  (olcsóbb soha nem lesz már)  többe kerül megművelni a földeket gépek segítségével, szállítani mindezért az élelmiszerek is egyre többe kerülnek, ugyanakkor minden pénz értéktelenedik, hiszen 1oo pénzből egyre kevesebb élelmiszert tudunk vásárolni.  A többi lassan már nem lesz fontos, de enni kell.  Ráadásul a bevételi forrásaink  (fizetések)  mindezt a drágulást nem követik.

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

  Egy csetlő botló gazdaságban ez nem is fogja követni.   Már pedig ilyen gazdaság a válság miatt elég sok van, nem csak a miénk.   Annyit tehetünk hogy a fizetésünk nagyrészét élelmiszerekre költjük, de még azzal is spórolni kell.   Na itt én már kezdtem megutálni a pénzt.  Az lenne az életünk lényege hogy végigdolgozzuk azt, azért hogy legyen mit ennünk, hogy tovább tudjunk mindezért dolgozni?  Ez így nagyon nem jó!   Két dolgot tehetünk.  Mégtöbb pénzt szerzünk másokan áttaposva, vagy átértékeljük az eddigi gondolkodásunkat és olyan megoldást próbálunk keresni ami segít mindezt túlélni, azaz magunk gondoskodunk önmagunkról.  

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

Eddig is ezt tettük, de most ezt valahogy másképp kell megtennünk.   Visszatérve az élelmiszer előállításhoz.  Az élelmiszer előállító cégek is megpróbálnak spórolni úgy, hogy nem kapunk fizetésemelést esetleg létszámleépítés lesz és sorolhatnám.   Ebből az ördögi körből úgy tűnik nem tudunk kijönni.   Aki megtermeli az élelmiszer alapanyagot, tehát a gazda, nyilván ő is spórolni szeretne ahol csak lehet.   Eddig nagy mennyiségben termelt, mégha ez többe is került neki mert ezt a mennyiséget el tudta adni az élelmiszergyártó cégeknek stb...   A nagy mennyiség hozott számára valamennyi hasznot.   De most, hogy a cégek is spórolni kényszerülnek, ezért kevesebbet fognak majd fizetni, vagy kevesebb mennyiséget vásárolnak fel a gazdától.   Az eredmény lehangoló.   Eljön majd az a pont, ahol a termelő a földhöz csapja a kalapját, kissé megtapossa azt és rájön, ez így már nem éri meg neki.  (Jamaica)

 

 

  A termelő, hogy ezen veszteségét korrigálja, leáll a nagy mennyiség megtermelésével, így spórol a megművelendő területek gépek által igényelt olajmennyiségén, és a munkások idején, de csak akkora mennyiséget fog megtermelni amivel ellátja népes családját, esetleg annyit amit még el tud adni itt ott ügyes ember lévén.   A baj ott kezdődik, hogy a környezetében lévőknek is egyre kevesebb a pénze.  A gazda esetleg ezért abba is belemegy ha pl. egy villanyszerelő akinek egyébként épp nincs munkája mert létszámleépítés volt a cégnél spórolás miatt, így hát pénze, vagy élelmiszere se nagyon van, egy malackáért cserébe

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

megcsinálja a gazda házának elektromos ellátását.  ( kicsit viccesen hangzik, de sajnos van ilyen ).   Itt már szó sincs pépnzről!   Ismerősnek tűnhet a helyzet és nem csak azért mert Kubában az emberek annyira szegények  ( 2o euro a havi átlagkereset )  hogy egymással cserélgetnek élelmiszert.  Ha valakinek van rizse, egy kis olajér ad rízst, ha valakinek burgonyája az mondjuk egy kis húsra cseréli azt.  Tudják kinek mije van.  Forrás: az élet egy Kubai ismerős.   Milyen érdekes, azok a szegény emberek akiknek semmijük sincs, csak egy sárból döngölt düledező viskójuk ami körül néhány girhes csirke téblábol

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

és ahol megtermelik a maguk számára elégséges burgonyát ezt azt   ( Afrika, Ázsia, India )   azoknak az embereknek nincs pénzük autójuk, így a válságból sem éreznek meg semmit, mégis nekik van igazán esélyük túlélni mindezt.   Legyen az gazdasági, élelmiszer vagy akár energia válság, mert mindezektől függetlenek.  Mindez csak a mi városlakó kényelemhez, jóhoz szokott életünket veszélyezteti.

 

 

 

Az elcserélek egy malackát valamiért helyzet ismerős lehet a történelem órán tanult árucserekereskedelemhez is.  Tényleg annyira elképzelhetetlen egy pénz nélküli világ?   Egyre több munkaadó el van maradva az alkalmazottai bérével és ehez elég ha európában maradunk, nem kell afrikára mutogatnunk.  Ez is ismerősen cseng?  Kicsit visszatérve a mi gazdánkhoz, aki már csak magának termel.   Egy-két gazda esetében ez még nem nagy baj, de több ezer esetében már komoly hiány alakulhat ki az élelmiszer alapanyag ellátásban, ami lássuk be szintén nem csökkenteni fogja az élelmiszerek árának alakulását.  A dominó dől, megállíthatatlanul.   Még egy hatalmas probléma van!   A bolygónkon az összes megtermelt gabona  (az USA-tól kínáig)  több mint fele!!!!!!    Az állatok takarmányozására etetésére megy el.

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

  Nem is beszélve a vízről.   Tehát gabona esetében ez iszonyatos mennyiség!   Ha belegondolunk, hogy milliók számára az alapvető gabona is elérhetetlen ezért ezek az emberek éheznek (Afrika), az alapvető gabonákat meg az állatokkal etetjük meg.   Mindezt miért?   Mielőtt ezt leírom nem azért teszem hogy újra kicsapjam a biztosítékot hiszen én is fogyasztok húst.  Tehát mindezt azért hogy azok az emberek akik egyébként nem éheznek  (magam is)  húst is ehessenek az egyébként számukra elegendő élelem mellé.  Ez, nagyon durva!   Ez nem azt jelenti hogy mostantól ne együnk húst.  Számomra annyit jelent, hogy mérsékletesebben ha lehet teljesen elhagyva  a húst éljek.   Remélem senkit sem bántottam meg, ha mégis hát bocsánat, nem ez a célom ebben a részben.

 

 

 

Kicsit visszatérve az olajhoz.  Ha a készletek kimerülnek, egyedül az USA-nak vannak elraktározva illetve kiaknázatlan tartalékai.  Ez azt jelenti egyrészt, hogy a Kubai diktátor még a helyén maradhat annak ellenére, hogy mélyszegénységben él a népe mivel olaja sincs.   Másrészt, hogy egy darabig az USA fog diktálni mert neki lesz még olaja.  Ez a monopol helyzet katasztrofális lehet még egy rövid ideig.   Ennél a pontnál jogosan hasít belénk a felismerés: De hát van zöld energia.    Igen van ezzel helyettesíthető is az olaj.   A baj csak az hogy még mindig várunk az átállással a nap, szél, víz és földhő energiák kiaknázásával.   Most a napjainkban is csak pótolgatunk az energiaellátásba a zöld energiával.  Ha most hirtelen elfogyna az olaj nagy bajban lennénk. 

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

  Addig amig az utolsó csepp olajat a felszínre nem hozzuk és pénz nem csinálunk belőle nem lesz globális változás, minden átalakítása a zöld energiára.  Ha pedig megkezdenénk az átalakítást az sem fog egyik napról a másikra megtörténni. Sok sok évet vehet igénybe mert kivárunk vele.   Ami miatt nem lesz zökkenőmentes az átállás többek közt:   Az a rengeteg erős gép amikkel megművelik a földeket, a gyárak egy részében a termelést biztosítják, a hajók amik szállítják az árut, a traktorok, teherautók, repülők, a vasúthálózatok egy része egyszóval ezek a gépek most mind csendben pihennek, mert nincs mi hajtsa őket.   Ráadásul az energia előállításához is kell az olaj.   Ezen a ponton könnyen elérkezhetünk egy újabb válsághoz.  Talán a gazdaságiból már kilábaltunk, bár erre se látok sok esélyt,  az energiaválság elhozhatja az élelmiszerválságot is. Válság válság hátán.   Nem hiszem hogy repceolajjal fognak ezek a gépek működni, arról nem is beszélve, hogy ki fogja és mivel megtermelni a repcét, hogy abból olajat nyerjen amikor a fő gond az élelmiszer?   Repülővel nem lehet szántani, nembeszélve ha nincs mi hajtsa a repülőt.   Atommeghajtású traktorrol sem tudok, vagy napelemes kombájnról, esetleg elektromos teherautóról sem ami elszállítja a gabonát.     De hova is?     Egy biztos ha a mezőgazdaság lebénul az katasztrófához vezet.   A civilizációnk talán évszázadokat eshet vissza.  Talán szántanak ökörrel, fuvaroznak lovaskocsival, világítanak gyertyával, vagy malaczsírral tudom is én?.   Ez még csak a mezőgazdaság és nem is említettem meg még jónéhány veszélyes, rizikós területet.   Két dolgot tehetünk.   Vagy földbe dugjuk a fejünket, vagy már most elkezdünk azon gondolkodni hogyan tehetjük élhetővé, önfenntartóvá leendő környezetünket, otthonunkat.   Bepánikolni nincs értelme.  Az majd ráér az utolsó pillanatban.   Itt már a pénznek nem sok szerepe lesz, se az aranynak vagy a gyémántnak.  Az igazi érték egy darab föld lesz és a víz.   Nem az lesz a jó életről alkotott elképzelésünk, hogy hatalmas plazmatévét nézhessünk, legyen laptopunk, szép tágas lakásunk, gyönyörű bútorokkal.

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

  Ezek ma még fontosak és jó is ha megvannak, hiszen élhetőbbé teszik az életünket, de lassan ideje lesz ezeken továbblépni, ideje lesz hogy átalakuljon az értékről alkotott véleményünk.   Más értékek válnak fontossá, a pénzt javakat nem lesz miért szeretni.   Érdemes lesz szeretni a földet, természetet ami segítségével élelmiszert állíthatunk elő.   Az embereket  (ma még ez megy legkevésbé)  a fákat, a vizet ami a minden.

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

  Ezeket kell megtanulnunk újra szeretni.  Eddig minden civilizáció hibázott, mert mind többre és többre vágyott.  Hatalomra, földi javakra, gazdagságra, területre így mások igába hajtására.  Ezzel fejlődésnek indult a civilizációjuk, majd hatalmas bukások lettek mindebből.   Számunkra a jelenlegi civilizációnk ,,csúcsán'' megadatott mindezen hibák felismerése és a változtatás lehetősége újra!   Ha minden igaz a Föld belép egy másik dimenzióba lassan.   Nem az a lényeg hogy mikor?   Hanem az, hogy ne várjuk meg az utolsó pillanatot.   Hogy ez a változás velünk vagy nélkülünk megy-e végbe, senkit sem érdekel az univerzumba csak minket.   Ahoz hogy egy dimenzióváltást mi is túléljünk elsősorban a fejünkben kell változtatnunk a gondolkodásunkon.  A sors iróniája, hogy erre dimenzióváltás nélkül is igen nagy szükség lenne!   Ha ezen változtatásokat megtesszük, valóban egy magasabb szintre léphetünk békességbe, ahol nincs miért félni a haláltól, de ehez fel kell ismerni a járható utat.

 

 

 

 

Szeretet, tolerancia, segítségnyújtás, hibáink beismerése, mások elfogadása.

 

 

Persze ez az 5 legnehezebb dolog az életben.   A legkönnyebb pedig erre azt mondani:    Ezek közhelyek, unalmas álszent példamutatások.

 

 

 

 

Érdemes megnézni, elgondolkodni és nem bepánikolni a legnagyobb video megosztón található:   Zeitgeist Addendum Szinkronos (HUN) (TELJES)   filmen. ( ne zavarjon meg senkit, az elején a felirat, mert magyarul is feliratozva van, részenként szinkronizált. )

 

 

 

 

Nem érdekel a politika sem a pénzgyártás mivel ezeken már változtatni nem tudunk.   Egyetlen dolog fontos, amig még nem késő érdemesnek tűnik venni egy darabka földet és saját magáról és az energiaellátásáról gondoskodni az embereknek.   A mindennapjainkban százezrek halnak meg úgy, hogy azt sem tudják a haláluk hátterében a pénz áll.   A pénz túlzott szeretete, a hozzá való túlzott ragaszkodás.   Ahogy valaki egyre inkább függetlenné tud válni az olajtól és pénztől, több esélye lehet átvészelni egy nehéz időszakot.   A pénz nélküli világ minden logikát felrúgva pont a pénz túlzott szerepe miatt valósulhat meg, nem úgy ahogy a Vénusz projekt ábrázolja. 

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

Lassan eljutunk egy olyan szintre ahol már fenntarthatatlan lesz a pénztől, olajtól való függőség, mások kisemmizése, igába hajtása, kihasználása.  Egyre többen gondolják azt, hogy elég volt!    Egyre többen kell hogy emlékezzenek a velük született jóságra és szeretetre.   Egyre többen gondolják úgy, hogy egy dimenzióváltásnak mi csak túlélői lehetünk, nem pedig irányítói.   Egyre többen gondolják, ha egy vallást erőszakkal hírdetnek,  vagy pénzért  a lényeget abból kihagyva akkor az mégsem lehet olyan jó.  Tudjuk mennyi rossz dolog van a világban csak egyszerűen nem akarunk erről tudomást venni.   Ha mindenki csak önmagában hinne nem lenne szükség egyetlen kiforgatott túlságosan kiélezett vallásra sem.  Legyen az Kereszténység, Zsidóság, Muzulmán, Mormon, Szcientológia, Lélekvándorlás vagy bármi más ezek ezer leszármazottai.  Önmagával mindenki sokkal inkább tisztába lehet, a jó tulajdonságaival mint bármilyen vallással.   Miért lenne baj önmagukban hinni az embereknek?

 

 

 

Kicsit visszatérve még az energiához.   Megvan a technológia és a természetes energiaforrások.   A baj hogy ezek felett ugyan úgy a nagyhatalmak szeretnének majd uralkodni.  Nem vagyunk még alkalmasak arra hogy a szeretet motiválja az életünket, ezért alkalmatlanok vagyunk még a Vénusz projekthez is. 

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

Talán hogy alkalmasak legyünk ehez a projekthez előbb egy hatalmasat kell buknunk amitől magunkhoz térhetünk, mert belátással önszántunkból, nem nagyon akarunk erre az útra lépni.   Ha a mostani gondolkodásunkkal, fejlettségünkkel megvalósítanánk a Vénusz projektet, annak az élhető csodás világunknak azok is részesei lennének akikről most fogok írni?   Ha igen tényleg megvalósíthatjuk, ha nem  (erre jó esélyt látok még egy darabig)  a Vénusz projekt is csak egyfajta önzőség.   Mivel csak egy felső réteg fogja megvalósítani, tehát nem lesz mindenki számára elérhető. 

 

 

 

 

 

Szép gondolatok, de még alkalmatlanok vagyunk rá, mert hogy ezt megvalósítsuk előbb össze kell omlania a jelenlegi rendszernek. Össze is fog omlani, viszont a kérdés megmarad... Ki fogja mindezt megélni?  Mi?  Ha le tudjuk majd csendesíteni az egónkat, akkor nem az lesz a kérdés, hogy ha mi ezt már nem éljük meg akkor minek tegyünk érte? Akkor az lesz a fő érv hogy a gyerekeinkér, a jövő generációjáér igen is hogy tegyük meg!  Valósítsuk meg a Vénusz projectet!  Jelenleg még arra sem vagyunk képesek, hogy szelektáljuk a háztartási hulladékokat.

 

 

 

Hogy kik azok a mások?

 

 

 

Általában ha afrikáról az éhezésről látunk riportot, a filmbejátszásban az szerepel, hogy egy anya a karjában tartja csont sovány gyermekét akit ellepnek a legyek.  Egyszer láttam egy számomra ennél jóval sokkolóbb képet amin egy soványka tehén mögött állt egy mégsoványabb gyerek és a tehén hátsó részéhez tapasztotta a száját.  Azt hiszem fölösleges tovább ragoznom, mindannyian tudjuk miről szól a kép.  Tudom most jön hogy Úr Isten!  Igen érdemes átgondolni, hogy mi a szegénység és gazdagság?  Engem letaglózott ez a kép.  Tudom hogy néhol kicsit nyers, cinikus a stílusom, amiért a pokolra fogok jutni, csak azt mondja meg nekem valaki, hogy ez az éhező gyerek miért nem fél  úgy a haláltól, mint az aki vallás mögé bújva éli az életét és a menyországot várja?

 

 

 

 

images.jpg

A kép láttán el kéne fordítani a fejünket és továbbra sem venni minderről tudomást?

 

 

 

 

 

  Ki hova jut?  A gyerek biztos nem jut a pokolba, számára ennél nagyobb pokol nincs és igaza van.  A menybe se jut.  Egyszerűen éhenhal de biztos megváltás lesz számára a halál.  Persze kit foglalkoztat ez, amig van olaj és pénz.   Akik mindezt okozzák ők hova fognak jutni?  Nem véletlenül éljük az életünket, lehet legközelebb az áll majd a tehén másik végén aki mindezt okozta.  Az a legszörnyűbb, hogy nem is sejtjük mennyi minden szolgálja a mi életünket kényelmünket ami az egónkat jó érzéssel tölti el.  Ez talán már önmagában is elég lenne a pokolra jutáshoz, de tényleg nem láthatunk minden mögé ami mögött esetleg más emberek halála szenvedése áll.   Ez olyasmi mint amikor valakin segítünk de tudtunkon kívül ezzel ártunk másnak vagy pont annak akiről úgy gondoltuk segítettünk neki.  Ezek kivédhetetlen dolgok amit lehetetlen átgondolni.  Minden mindennel összefüggésben van.  Egy tehetősebb ember gyémántot vesz a kedvesének, holott könnyen lehet azért a kőér verítékezve dolgozott meg egy szerencsétlen, aki talán azt a követ el akarta lopni hogy a családját elláthassa élelemmel.  Amiért lopott és lebukott, talán megnyomorították vagy megölték őt és a családját.   Bűnt követett el mert lopott? Én is elloptam volna a helyében.  Vagy pokolra fog jutni ezért?  Számára sincs annál nagyobb fertő és pokol minthogy nap mint nap látja a feleségét a gyerekeit a nyomorban.  Persze ha én is megtehetném és nem tudnám annak a gyémántnak az útját, biztos én is megvenném a kedvesemnek, amiből azok gazdagodnak akik megkeserítették a szerencsétlen gyémántbányász életét.  Akkor most én is bűnt követnék el?   Majd irány a pokol?   Ha betegek vagyunk gyógyszereket veszünk be, amitől meggyógyulunk.   A gyógyszerek laboratóriumokban való fejlesztése, tökéletesítése rengeteg pénzbe kerül. 

 

 

 

 

 

images.jpg

 

 

 

Jóval olcsóbb egy gyógyszer hatását az életben fejleszteni ott, ahol egyébként senki sem figyel fel arra ha egy éhező meghal.   Mondván úgy is meg fog halni.  Ki fog pokolra jutni?  Ki követ el bűnt?  Aki gyógyszert szed, hogy ne haljon meg?  Aki előállítja a gyógyszereket, amivel egyébként százak vagy ezrek életét menti meg?  Aki mindebből profitál?  Mondja nekem valaki, hogy ennél van még lejjebb.  Hogy ami ennél lejjebb van, az a pokol ahol fájdalom, bűntudat, démonok emésztik el a lelkeket.  Nem hiszem el!  Akikről mi úgy gondoljuk hogy jó életet élnek, azoknak az embereknek is megvannak a gondjaik, bajaik magukhoz mérten és sokszor biztos nem cserélnénk velük.  Vajon mit gondol rólunk az afrikában éhező gyerek?  Mi jó vagy rossz életet élünk?  Ha ugyan tud is bármit más életéről.  Minden nézőpont így viszonyítás kérdése, tehát ha ezek után jön a pokol akkor ez mi?  Szemethunyva mindezek felett vessek egy keresztet, megkérve Istent, hogy segítsen ezeken az embereken és minden el van intézve?  Nem fog rajtuk segíteni semmilyen Isten, ha csak nem egy másik ember.   A pénz az Isten, minden más Istenek felett.   Fel kéne már ébrednünk vagy nőlnünk ahoz, hogy belássuk milyen durván félre vannak értelmezve a vallások.  Kétezer évvel ezelőtt Jézus rengeteg jót akart tanítani az akkori felfogású embereknek.  Egy misén a pap ontja ismételgeti Jézus szavait, amivel még talán ő maga sincs tisztába.  Hajtja a Biblia idézeteit, mi meg csak bambán bámulunk magunk elé.  Milyen nyáj?  Akkor most ki a pásztor?  A pap? Lövésünk sincs az egészről.   Ez épp olyan mintha mi most repülővel landolnánk a kétezer évvel ezelőtti, mondjuk Jeruzsálembe és a laptopunkkal az Interneten keresztül msn-en csevegnénk egy ismerősünkkel.  Ki az aki megértetné Jeruzsálem lakóival mi is történik?  Hát kb. ekkora  lehet a különbség az akkori felfogás, Jézus szavainak értelmezése és a mai felfogás, Jézus szavainak értetlensége között.   Jézus újra eljövetele is meg fog történni ez biztos!   De nem akkor amikor kiülünk a kertbe, a tekintetünket az égre szegezzük és azt látjuk, hogy az amúgy borongós égből egy vékony fénysugár lép át ami egyre fényesebb lesz és vastagszik, majd megjelenik Jézus az angyalokkal és aki hitt benne a paradicsomba megy fel, aki nem az pedig itt marad  a sötétben amit majd ezer évig a Sátán fog uralni. 

 

 

 

Ráadásul vallásos filmekben is így ábrázolják.  A vékony fénysugárnak az agyunkba kéne már megjelenni, a gondolkodásunkban.  De ott már tényleg vagy ezer éve a sötétség van és a Sátán uralma. Meg a félelmeink mindezt belátni mert akkor Istenkáromlók leszünk és a pokolra jutunk.   Akkor jön el újra ,,Jézus''  amikor nem a pénz lesz a mindenek felett álló, amikor nem az egónkat fogjuk hízlalni a (mindegy csak nekem jó legyennel) amikor lesz megértés és szeretet.   Vénusz projekt?  Várj még...

 

 

 

A hozzászólásoknál senki ne írja be a cím mezőbe a címét vagy az e-mail címét mert az látszódni fog.   Érdemes csak annyit beírni, hogy pl:  Kérdés, vélemény vagy név...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

jovo

(Tolerancia, 2013.07.28 14:46)

Bekesseg!

"...Nem lesz földet elpusztító katasztrófa..."-Szerzo.

A Foldet nem de a Fold felszinet igen ........

"56.1.Ha beteljesedik a bekövetkező (az Óra),

56.2. nem tagadja senki a beálltát.

56.3. Van, akit letaszít, van, akit felemel.

56.4. Amikor remegve megrázkódik a föld,

56.5. és ízzé-porrá morzsolódnak a hegyek,...." /Koran 56 szura/


A folytatasbol kiderul, mi varhato.

De elotte meg Jezus(asz) visszater.
Mikor?
Ezt is elarulta:

"... Mert mondom néktek: Mostantól fogva nem láttok engem mindaddig, mígnem ezt mondjátok: Áldott, a ki jő az Úrnak nevében!..." /Mt 23.39./

ALDOTT, A KI JO AZ URNAK NEVEBEN !

Most kb. itt tartunk.


meg mindig....

(Tolerancia, 2013.06.28 10:02)

Bekesseg!


A magia =varazslat.
A latszat csal. A magia nem segit es nem gyogyit !
A Magia lehet feher es fekete, mondjak, akik kifogasokat keresnek. Kerdes, mikor fordul az ember a feher es mikor a fekete magiahoz?!
Hat ez az!
Attol fugg, hogy milyen beallitottsagban van, aki ezzel eel!
De az is biztos, hogy Istenhite nincs, mert ha lenne, nem kellene a varazslat erejevel elnie.
Miert lesz egy ember hitetlen, Isten tagado?
Mert Istent okolja a nehezsegekert, vesztesegekert, amik ertek/erik.
Ebbol kiderul, mennyire keves ismerettel/tudassal rendelkezik az az ember, aki Isten helyett mast valaszt.
Csakhogy minden, ami letezik, Isten teremtese.
A magia is!
Kiserteskent, hogy megprobaljon minket, embereket a Teremtonk, mit valasztunk, mikor megoldast keresunk, a magiak vmelyiket vagy az imat, Istennel a parbeszedet?!

Hogy lehetseges az, hogy Mo-ot elleptek a magiak es okkultista tudomanyok -Agykontroll, angyaltanfolyamok, reiki, prananadi, ezoterika, kineziologia......stb- miert tortenhetett ez?

Ahol az Istenhit-tol elfordulnak az emberek, ott megfeszkeli magat a hitetlenseg.
Kovetkezmeny, amit most tapasztal a magyarsag.
Megoldas ott van, ahol elrontotta az ember.
Mivel kellene kezdeni a rendrakast?
Hat elsonek, felhagyni az osszes hitetlen tanulmannyal es annak gyakorlataval.
Masodszor visszaterni az Egy Isten utmutatasahoz.
Harmadszor es elsokent odafigyelni az adakozasra, es megszuntetni az uzsorakamatot, egyeni es tarsadalmi szinten is.

Bizalommal lenni a magyar ember becsuletesseget illetoen, es mindenkire rabizni, hogy azt adja oda masnak, amit a mindennapi megelhetesen felul talal maganal.
A kezdet nehez, nehezen lehet megforditani egy nemzet utiranyat, de nincs mas megoldas, es gyors utemu valtozasra van szukseg.
A legszegenyebbekkel kell kezdeni, hontalanok, munkanelkuliek, arvak, koldulok. Oket eletben kell tartani! Ok jelentik a lehetoseget, hogy minel tobbet szerezzen a magyar nep Isten aldasabol, az adakozasert cserebe !
Ok is magyarok, legtobb esetben.
Miert nem ad az se, aki tehetne?
Mert azon gondolkodik, hogy vajon mire fogja a keregeto kolteni ?
Pedig ez mar nem az adni szandekozo dolga!
Meg azon is gondolkodik, hogy majd holnap megismeri es megint keregetni fog az illeto raszorult!
Nem csak penzt lehet adni.
Lehetoseget egy tisztalkodasra, egy reggelire normalis korulmenyek kozott, egy kimosott, tiszta oltozet ruhat, amire mar ugysincs szukseg.
Egy konyvet, egy telefonhivast, ha van rokon, barat, aki talan segithet is.
Egy-ket tisztalkodasi eszkozt, egy uveg hideg vizet, foleg kanikula idejen.........

Es ha semmit nem talalunk, amit odaadhatnank, akkor leg. ne forditsuk el a tekintetunket, es kerjunk a szukseget szenvedonek egy olyan igazi szivbol jovo aldast Istentol.


Szerzo, nem kellenek a vallasok, rendbe.
Akkor honnan fogjak az emberek tudni, hogy mi a jo es kovetendo, es mi az, ami nagyon hatarozottan kerulendo?

Megjegyzes:
Az iskolakban osztol elindul, szuloi igeny szerint a hitoktatas. A szuloket is be kellene vonni, pl. du-ni hitoktatas szulok reszere, az iskolai tananyag menetet kovetve!!!

A ket legegetobb bune a ma magyarsaganak, a tobbistenseg tanai, es a magia, ezektol meg kell tisztulnia a tarsadalomnak, ha a tulelest valasztja.
'Gondolat'

(Tolerancia, 2013.06.19 15:43)

Bekesseg!


Jezus megmondta:

"...Jézus pedig, tudva az ő gondolataikat, monda nékik: Minden ország, a mely magával meghasonlik, elpusztul; és egy város vagy háznép sem állhat meg, a mely meghasonlik magával..." Mt 12/25

Mit tudott Jezus?
Nem a cselekedetekrol beszelt, CSAK a gondolatokrol. Miben hasonlott meg Mo., hogy mostanra ott tart, ahol?!
A GONDOLATAIBAN ?
A tarsadalomra jell. alt. gondolkodas, meghasonlott lenne?
Hova tart a magyar, milyen iranyba gondolkodunk?
A Teremtovel ellenes vagy a Vele, Istennel azonosat gondoljuk?

Ha ehhez hozzatesszuk a Koran idezetet, miszerint a lelkeben van a megvaltoztatasra varo feladat, akkor a tarsadalom ma Mo-on nagyon nagyon nehez helyzetben van.
Mert ha csak a gondolat lenne rossz, de nem kovetne a rossz tett/cselekedet, akkor ezen konnyebben lehet valtoztatni.
De a gondolat eleve helytelen, a tett is helytelen, es meg szereti is az ember, ezt a dupla helytelenseget, ez marcsak azert is nehez ugy, mert arrol, amit kedvel/szeret az ember, nemigen mond le.

De milyen ember keresi, es ragaszkodik pl. a varazslattal elerheto sikerekhez, mint hatalom masok felett, befolyasolas kepessege, uralkodas.....stb?
Kiegyensulyozott lelkuletu, harmoniaban nevelkedett embernek kell-e a tiltott, kulonleges kepesseg, es az, amire ezzel szert tehet?
Miert tanul egy ember pl. hipnotizornek?
Vajon mit valaszolna erre egy amolyan sikeres hipnotizor?

A legsikeresebb 'varazslok', magusok, josok, hipnotizorok, spiritualis gyogyitok, egyszeru emberkent vajon mire jutnanak az eletukben?

Mit tehet pl. egy hipnotizor, ha raeszmel, hogy tiltott dologgal foglalkozik, es a lelkiismerete arra osztonzi, hagyja abba?
Nehez lemondani a sikerelmenyekrol, hatalomerzesrol, es a kellemes eletkorulmenyeket teremto jovedelemrol?

Kerdem en tisztelettel, hogy lehet az, hogy pl. egy pszichologus a hipnozist valasztja gyogyterapianak, mikor a HIPNOZIS - mint a MAGIA-k egyike- TILTOTT?!

A zurzavar, a kaosz, a termeszeti csapasok, az eletszinvonal hanyatlasa,.... fel kellene nyissa a szemeket, vmit nagyon-nagyon rosszul GONDOLUNK!

Az Evangelium es a Koran is ugyanarra figyelmeztet, mikor vesszuk mar EESZRE!


Vissza Istenhez

(Tolerancia, 2013.06.05 17:39)

Bekesseg!

Nehez ugy.
Miert is?
Eloszor is, mert a szokas NAGY ur.
Amihez hozzaszokik az ember, arrol nehezere esik lemondani, es a tiltott tanokkal szerezheto erofoleny, a hatalomerzes, masok feletti uralkodas, befolyasolas sikere, a Jezushoz (asz) hasonlosag - varazslatos gyogyitasok kepessege ....... errol a sok szivet kecsegteto kepessegrol lemondani, huuuude nehez !
Ezek a kepessegek legalabb fontos emberre tesznek -egyeseket-, meg hiresse, meg kozismertte, meg .......meg.....meg.......mondhatjak, mikozben arra nem is gondolnak, hogy milyen "gyumolcsot" terem majd mindez.
Lemondani es csak egyszeruen elni, aaaa, az mar unalmas, arrol nem is beszelve, hogy kaarba veszne a sok-sok penz, amibe ezek a tanulmanyok kerultek !
Kulonleges kepesseg = kulonleges munkakor/beosztas = kulonleges ellatas?
Ki ne szeretne a joletet?!
A kisertes nagyon eros. Az ember meg gyenge, legfokepp, ha a vagyairol van szo.

De !

LEMONDANI meg mindig konnyebb, mint ELLENALLNI A KISERTESNEK:

"... Testvéreik (a sátánok közül) azonban megerősítik őket a tévelygésben. Aztán nem tágítanak tőle..." Koran 7/202

Akik egyszer mar eladtak a lelkuket a KISERTONEK, azok nehezen szabadulnak meg tole.
Hogy lehet egy embernek egy satan a testvere/TARSA?
Hat igy:

"... Aki vakságában elfordul Allah említésétől, amellé egy sátánt rendelünk, és az lesz az ő társa...." Koran 43/36


Jezussal 40 napig probalkozott a satan, aztan felhagyott, mert valojaban elgyengul, ha ellenallasba utkozik. Es ez az ellenallas a HIT, az embernek is, ahogy Jezus peldaja mutatja, a HIT a segitsege.
Aki fel akar hagyni a TILTOTT TANOK kovetesevel/alkalmazasaval, HITTEL tegye.

"... Ha valami gonosz sugallat ösztökélne téged a sátán részéről, akkor Allahnál keress menedéket! Ő a Halló és a Tudó..." Koran 7/200

Menedeket keresni?
Azt hogy kell?
Az elozo, 43/36-os ajaban benne van.
Es itt is:

"... Azokat, akik istenfelok, ha a sátán érintene meg (kiserteties alakjaban), akkor emlékezzenek meg (Allahról), és íme ismét (világosan) látnak!.."
Koran 7/201

Es mi van azokkal, akik tanitjak a Tiltott tanokat?
Addig tehetik, amig van jelentkezo.

Minden tan, ami MAGIA-val kapcsolatos, TILTOTT:

"... És azt követték, amit a sátánok adtak elő Salamon (Szuleimen) uralkodásának idején. Nem Salamon volt hitetlen, hanem a sátánok. Megtanították az embereknek a varázslást és azt, ami Babilonban lévő két angyalnak, Hárútnak és Mórútnak (Herúte-ue-Merút) kinyilatkoztatott. Ők ketten csak úgy tanítottak valakit, hogy előbb azt mondták: "Mi csak kísértés vagyunk. Ne hitetlenkedj!" És a démonok megtanulták a két angyaltól azt, amivel viszályt lehet szítani a férfi és a felesége között. Ám a démonok nem okoznak ezzel kárt senkinek, csak ha Allah megengedi. Olyasmit tanulnak, ami árt nekik és nem válik hasznukra. A zsidók tudták jól, hogy aki ilyesmit vásárol, annak a túlvilágon semmi sem jut osztályrészéül. Nyomorúságos áron adták el lelküket. ha tudták volna!..." Koran 2/102HASZONTALAN = TILTOTT

(Tolerancia, 2013.06.03 15:43)

Bekesseg!


Nezzunk csak szet ma, 2013-ban, mely tanfolyamok, kurzusok, tanok a legkelendobbek?
Szukseges-e neven nevezniezeket a divatos, embertomegeket vonzo, alkalmassagot nelkulozo, fizetos tanfolyamokat?
(Nem szeretnek abba a hibaba esni, hogy jomagam is reklamozom ezen okkult tanitasokat es tanitoit, ezert mellozom a megnevezest.)

Vajon miert' bukik' ma a magyar nep a sikereket igero, az emberi termeszet erejet meghalado erot, hatalmat, kulonleges kepessegeket nyiltan v. burkoltan hirdeto tanulmanyokra?

Miert nem eleg a ma emberenek normalis kepesegekkel rendelkezni?

Lelkeben 'beteg' a magyar nep?

Milyen hianytol szenved?

Miert a tiltott az, ami most mindenkinek - tisztelet a kivetelnek- kell?

Lehet, hogy nem is tudjuk, az, ami utan rohan az egesz tarsadalom, valojaban tiltott, es vesztunket okozza?

Ennyire kevesse ismerne ma a magyar, mit TILT a Szentiras?

Akik tanitjak a TILTOTTAT, tudjak, mit tanitanak?
Ha igen, mi a celjuk?

Mert Isten aldasatol konnyu "megszabadulni", csak a Tiltottat kell kovetni, es mar "uton" is van az ember(iseg), de milyen uton, emelkedon, vagy lejton???

"... Ti hívők! Lépjetek be mindannyian a Békességbe (szilm)! És ne kövessétek a sátán lépéseit! Ő nyilvánvaló ellenségetek...." Koran 2/208

Vagyis:

"...Szeretet, tolerancia, segítségnyújtás, hibáink beismerése, mások elfogadása..." - Szerzo.

A felszolitas a HIVOKNEK szol!
Akik hisznek az Egy es Mindenhato Istenben.

Legalabb ok, a hivok legyenek resen, es tartsak magukat tavol a TILTOTTtol.

HIVOK ! Legyetek minel tobben!


U.i.: Szerzo, valaszokat igertel a kommentelok kerdesere.Szevasz Tolerancia

(Szerző, 2013.06.02 13:16)

Hát Te aztán rendesen rá vagy cuppanva a Korán-ra! Figyelj Te Tolerancia.... Annyi de annyi kommentet írtál már, hogy megpróbálok toleráns lenni veled és egyszerűen csak megköszönöm Neked, hogy hónapok óta rá vagy tapadva az oldalra. Szóval, Köszönöm...

valtoztatni de miben, hogyan?

(Tolerancia, 2013.05.31 06:27)

Bekesseg!

"...És rajta kívül nincs más gyámolítójuk..." Koran 13/11

A valtoztatashoz eloszor azt kellene tudni, hogy mi az, amit nem jol csinal egy nep.
Miert a nep es nem az egyes ember?
Egy orszag helyzete mit mutat az egyes emberre vagy a kozossegre, az osszre jellemzot?

Az idezet azt sugallja, hogy Istenen kivul nincs mas gyamolito/segitto. Vajon ez Mo eseteben jelen pill. azt jelenti, hogy a magyarsag vhova mashova fordult es megfeledkezett volna Istenrol?
Dehogy!
Tele az orszag kulonbozo vallasok hiveivel.
Akkor megis mi a gond?
Az emberek hisznek, Egy Istenben, es kozben mit tesznek?
Mert ugye a hit a cselekedetekben valik bizonyossa. A cselekedet bizonyitja a hit jelleget.
Hinni Istenben es gyarapodni tudasban, ez lenne a cel.
Tudas.
A 'tudas' az tudas, de.........
Ha a 'tudas' hasznos, Istennek tetszo, akkor joiranyba tortenik a fejlodes es a cselekves.
Ha a 'tudas' haszontalan, Isten szemeben elfogadhatatlan, akkor hiaba sohajtozunk Istenhez, a cselekedeteink elarulnak minket.
Mitol lesz a 'tudas' hasznos ill. haszontalan?
Isten minden profetaval tudatta, hogy mit TILTOTT es mi a MEGENGEDETT az ember szamara.
A Tiltott tudassal elvesziti az ember Isten aldasat, es bar ugy tapasztalhatja, hogy a TILTOTT TUDASaval EROhoz, HATALOMhoz jut, BEFOLYASOLNI kepes, ezen tiltott tudassal gyujtott cselekedetei ROMLASHOZ VEZET, egyeni es tarsadalmi szinten egyarant.
Addig ,amig egy tarsadalomban a hasznos tudassal elok vannak tobbsegben, a helyzet joiranyba terelheto, de ha tulsulyba kerul a haszontalan tudassal elok/cselekvok szama, akkor a romlas tarsadalmi szinten felgyorsult tempoban megfekezhetetlenul beindul.

Hol tart ma, 2013-ban, Mo?
Mert gyamolitot/segitseget, aki megfekezhetne az orszagban dulo romlast, kaoszt, nem fog talalni a meg oly talalekony magyar se a Mindenhato Istenen kivul !

Surgossegi helyzet van!
Ideje lenne mar felocsudni a haszontalan tudas hajhaszasbol es odafordulni, ahonnan igazi segitseg johet.


tiszta sor

(Tolerancia, 2013.05.29 14:42)

Bekesseg!

"...Ám ha Allah valami rosszat akar egy népnek, azt elhárítani nem lehet. És rajta kívül nincs más gyámolítójuk..." Koran 13/11

A mai helyzete a magyar nepnek, Mo-nak, tukroznee az 'aja'-ban irottakat???

?!

(Tolerancia, 2013.05.29 14:38)

Bekesseg!

"...Allah nem változtat meg semmit valamely népben, ameddig ők meg nem változtatják azt, ami az ő lelkükben van. .." Koran 13/11

Vajon mit kellene ma, 2013-ban , surgossen megvaltoztatni a lelkeben a magyar nepnek???

kozos nevezo

(Tolerancia, 2013.05.27 13:00)

Bekesseg!


"... Fel kéne már ébrednünk vagy nőlnünk ahoz, hogy belássuk milyen durván félre vannak értelmezve a vallások...."- Szerzo.

Ha a vallasok ertekeleset tekintve nem is egyezik a velemenyunk, Szerzo, abban ugy latom azert hasonloan gondolkodunk, hogy van Isten.
Istennek pedig nincs 'baklovese', hibaja vagy tevedese a Tervezesben.

Amit az eletrol felsoroltal az irasodban, mint 'helyzetjelentest', az ember esendoseget figyelembe veve varhato volt, mint eredmeny.
A kiut is benne van a Tokeletes Tervezesben, Isten nem feledkezett meg az ilyen kilatastalansagig fajult helyzetekrol sem, csak fel kellene ismernunk, es NEKUNK, EMBEREKNEK el kellene KEZDENI/ inditani a VALTOZAST.

"... Az embernek szorosan sarkában lévő angyalai vannak előtte és mögötte, akik őrzik őt-Allah igéjéből valók ők. Allah nem változtat meg semmit valamely népben, ameddig ők meg nem változtatják azt, ami az ő lelkükben van. Ám ha Allah valami rosszat akar egy népnek, azt elhárítani nem lehet. És rajta kívül nincs más gyámolítójuk..." Koran 13/11

?

(Tolerancia, 2013.05.03 17:03)

Bekesseg!

" Ha mindenki csak önmagában hinne nem lenne szükség egyetlen kiforgatott túlságosan kiélezett vallásra sem. "

" Jézus újra eljövetele is meg fog történni ez biztos!"

Kedves Szerzo, Jezus akkor fog eljonni, mikor mar beke es szeretet lesz a helyzet, szerinte:

"Akkor jön el újra ,,Jézus'' amikor nem a pénz lesz a mindenek felett álló, amikor nem az egónkat fogjuk hízlalni a (mindegy csak nekem jó legyennel) amikor lesz megértés és szeretet. "

Es akkor mi celbol jon?
Csak ugy, korsetara, vallas nelkul??

Az irasod nekem arrol arulkodik, hogy te magad sem hataroztal, kell-e vallas a jobb elethez vagy sem.

Az a kep a keselyuvel es a csont-bor afrikai gyerekkel pedig csak reklam, az emberek lelkiismeretere apellalo, egy a sok kozul penzgyujto akciohoz.
« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6