Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


18. A fanatizmus veszélyei zsidóság

 

 

 

A fanatizmus igazi veszélye...

 

 

 

Most csak egy vallásról lesz szó ebben a részben, de igyekszem más vallások árnyoldalait is bemutatni majd. Talán bennem is csörgedezik zsidó vér az őseimnek köszönhetően ezt nem tudom.  Keresztény vagyok és ez sem jobb vígasz.  Újra leírom nem a vallással van a baj, hanem minden egyes vallásban megtalálható kissebb csoportokkal akik már fanatikusok.  Vannak zsidó ismerőseim, barátaim akik ezek után is a barátaim fognak maradni, mert egyszerű emberek, hívők és szeretetre méltók. Nem szabad általánosítani! 

  

 

 

Megdöbbentő kijelentést tett dr. Lépold Józsefné, aki írásszakértőként vett részt az 1998-as körmendi gyermekgyilkosság vizsgálatában. A szaktekintély állítja: nem az igazi tettest ítélték el.

 

 

dr. Lépold Józsefné, aki grafológiai szaktekintély s írásszakértőként készített elemzést Tánczos Gáborról. Lépoldné az Újbuda Tv műsorában megdöbbentő kijelentéssel állt elő: „Ott van a Tánczos-ügy. A mai napig állítom, hogy aki H. Zsófikát gyilkolta volna meg az ítélet szerint, nem ő az elkövető. Ma már tudjuk, hogy nem ő az elkövető, mert megvan az igazi. Csak mi történik nálunk? Ötven évre titkosították a nyomozati aktákat (...) És, hogy miért nem lehet erről beszélni? Az esküm alapján.

 

 

Lépoldné hozzátette: magánnyomozók is dolgoztak a Tánczos- ügyön, akik azonban váratlanul leálltak a nyomozással.

 

Tánczos négy éve szabadult, azóta bezárkózva él.

 

 

– A fiam legfeljebb bevásárolni jár, én még munkába sem engedem, nehogy baja essék – magyarázta a Borsnak Tánczos édesanyja, Gyöngyi. – Gábornak semmi köze a gyilkossághoz, de felsőbb érdekek nem engedik, hogy kiderüljön az igazság. Az ügyben egykoron nyomozó Kovács Lajos – akit tegnap nem értünk el – korábban többször is kifejtette: elege van abból, hogy Tánczos ártatlanságát emlegetik.

 

 

A Magyar Jelenhez eljutatott levél szerint az 1998-ban Körmenden meggyilkolt 11 éves kislányt nem a kézzelfogható bizonyítékok híján elítélt, ártatlanságát máig hangoztató, 9 éve börtönben ülő Tánczos Gábor ölte meg, hanem zsidók.
 

 


Szerkesztőségünk névtelen levelet kapott, amelyben a levélíró egy kilenc évvel ezelőtt történt, az egész országot megrázó brutális gyilkossággal kapcsolatban hívja fel egy új eshetőségre a figyelmünket. Olvasónk szerint az 1998-ban Körmenden meggyilkolt 11 éves kislányt nem a kézzelfogható bizonyítékok híján elítélt, ártatlanságát máig hangoztató, 9 éve börtönben ülő Tánczos Gábor ölte meg, hanem zsidók, akik akkoriban a városban tartózkodtak. A móri ügy után, amikor végleg kiderült, hogy a magyar rendőrség képes bárkit ártatlanul, koncepciós ítéletekkel börtönben tartani, már semmin sem lepődünk meg, ám azért ez a feltevés minket is megdöbbentett. Bár, a körmendi ügy így első hallásra is meglehetősen hasonlít az 1882-es tiszaeszlári perhez. Az úgynevezett vérvád szerint ugyanis egyes zsidó fundamentalista csoportok a zsidó húsvétkor, a Pészah idején keresztény gyermekeket gyilkolnak meg és rituális célokra használják fel a vérüket. Annak ellenére, hogy a vád – különösen így az ezredforduló táján – hihetetlennek tűnik, szerkesztőségünk mindenre kiterjedő nyomozásba kezdett, már csak azért is, mert az ismeretlen levélíró szerint már több újságnak is elküldte írását, ám mindezidáig senki sem merte a körmendi gyermekgyilkosságot ebből az irányból megközelíteni. Ahogy kutakodásunk során fokozatosan feltárult előttünk egy látszólag érthetetlen gyilkossági ügy, döbbenetes, iszonytató összefüggésekre bukkantunk.

 1998 tavaszán az egész országot sokkolta a hír: H. Zsófit, egy 11 éves kislányt brutálisan meggyilkoltak a család körmendi, lakótelepi lakásában. Az édesapa talált rá a holttestre, amikor hazatért a munkájából. A gyilkos követte Zsófit, aki fél hat körül az iskolából tartott hazafelé a barátnőjével, s csak éppen felugrott a lakásba, hogy a táskáját letegye, majd visszajöjjön a játszótérre a barátai közé. Zsófi azonban sohasem tért vissza. A gyilkos ugyanis benyomult utána a résnyire nyitva hagyott ajtón keresztül, s megtámadta. Először dulakodtak, a kislány védekezni próbált, de végül a túlerő, a felnőtt gyilkos ereje legyőzte a gyermek ellenállását. A lakásban volt egy számadó juhászt ábrázoló kerámia szobor, amit a gyilkos felkapott és azzal vágta fejbe áldozatát. Miután a kislány teste elernyedt, a tettes éles vágóeszközt, minden bizonnyal egy kést vett elő, s módszeresen – két felületi sérülést okozó próbavágás után – fültől fülig átvágta Zsófi torkát. A kislány még mozgott, halkan nyöszörgött, s ahogy levegőért kapkodott, habzott a vére. A metszés és az elkövetés módszere profi gyilkosra vall, akinek még ahhoz is volt lélekjelenléte, hogy borzalmas tette után a kezeit és a kést lemossa a lakás fürdőszobájában, majd észrevétlenül távozzon.

 

 


Amikor Zsófi édesapja, H. Ferenc este hazaérkezett, rosszat sejtett, hiszen az ajtó szokatlan módon nyitva volt. Gyermekét kitekert testhelyzetben, vérbe fagyva, holtan találta meg a lakásban. Egyik szeme még nyitva volt, a másik az ütlegeléstől feldagadva már örökre lecsukódott. Az édesapa teljesen összeomlott, ahogy a foglalkozását tekintve tanárnő édesanya is, aki a gyilkosság idején Zsófi testvérével Finnországban tartózkodott, ahová az osztályát kísérte el. Az ügy az egész országot sokkolta, Körmendet ellepték az újságírók. Senki sem értette, hogy a jó kedélyű, szorgalmas, segítőkész szőke kislánynak miért kellett meghalnia. Épeszű ember erre magyarázatot nem találhat, de a kéjgyilkosság is kizárható volt, mert annak, ahogy a szexuális indíttatásnak sem volt semmi jele. A lakásból semmi sem tűnt el, tehát a rablógyilkosság is kizárható volt. A rendőrség, az újságírók és a körmendiek sem találtak semmiféle indítékot a brutális kegyetlenségre.
A gyilkosság másnapján egy akkoriban 18 éves fiú, Tánczos Gábor ment be a körmendi Zsade  bisztróba, ahol – mint akkoriban egész Körmenden és az országban is – természetesen a gyermekgyilkosság volt a téma. Innentől egy ideig átadjuk a szót Balaton Balázsnak, aki A Tánczos-dosszié címmel könyvet írt az egész történetről. Azt maguk az érintettek, Tánczos Gábor, a szülők és dr. Tóth László, Tánczos ügyvédje is elismerik, hogy az egész ügyet Balaton Balázs újságíró ismeri a legjobban, aki elsőként érkezett a gyilkosság helyszínére, végigülte a hosszú tárgyalásokat, személyesen találkozott és interjúkat készített az összes érintettel, Zsófi szüleitől kezdve Tánczos Gáboron át a rendőrökig, nyomozókig, ügyészekig. Balaton Balázsra és könyvére is visszatérünk még tényfeltáró írásunkban többször, annál is inkább, mert mi magunk is felkerestük az újságírót, aki akkoriban a Mai Nap című napilap munkatársa volt, jelenleg pedig a főváros II. kerületi önkormányzatának kommunikációs vezetője. Mindenekelőtt álljon itt a részlet Balaton Balázs könyvéből, amelyből kiderül, hogy pontosan hogyan keveredett bele a zárkózott fiatalember, Tánczos Gábor az ügybe, akit a legtöbben csupán egy olyan szerencsétlen bűnbaknak tartanak, akivel elvitették a balhét:
„A rendőrök még forró nyomon dolgoznak, amikor Tánczos Gábor április másodikán bemegy az egyik körmendi bisztróba. Ott dolgozik egyik ismerőse, akivel korábban váltott már pár szót, köszönőviszonyban vannak. A hölgynek szintén tíz év körüli gyereke van, s abban a lépcsőházban lakik, ahol a gyilkosság történt. Gábor aggódva kérdezi: ugye nem az ő kislányát ölték meg? Az eladónő megnyugtatja, hogy nem. Erre Gábor elmondja: ő a gyilkosság körüli időben a környéken volt, sőt bent volt a lépcsőházban, amikor éppen barátjához ment. A nő azt tanácsolja, mondja el a rendőröknek amit tud, lehet, hogy segíthet a nyomozásban. A barátok nélküli, magányosan éldegélő, mindig kirekesztett fiúnak felcsillan a szeme. Nagyotmondásai miatt kevesen vannak, akik közel állnak hozzá. Ő pedig mindig is úgy állt a világhoz: majd meglátjátok, egyszer híres ember leszek, egy hős! Most itt a nagy lehetőség - gondolta!  Koronatanú lehetek egy gyilkosságban! Mindig is nagy dobásra készült, olyat akart tenni, amiért felfigyelnek rá az emberek, irigykednek majd rá a srácok és a város legszebb lányai esedeznek kegyeiért. Mi más lehetne ez, mint az egész országot lázban tartó emberölés? A fiú meglát egy civil ruhás rendőrt, akit korábban csak látásból ismert, s odamegy hozzá. Elmondja: ott járt az előző napi gyilkosság helyszínén, s esetleg tud újabb információkat. A férfi felhívja a kapitányságot, ahol azt mondják neki: küldje be a szemtanút. Gábor önként megy be késő délután a kapitányságra. Megvan az első tanú. Megkérik, működjön közre a gyilkos kézre kerítésében. A srác rábólint, s elmeséli mit látott:
 

 

 

- Amikor a kapu elé értem, egy férfi rohant ki a lépcsőházból. Zaklatottnak tűnt, mint akivel nem stimmel valami. Furcsálltam egy kicsit, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Felmentem a barátomhoz Sz. Györgyhöz, akivel úgy tíz-tizenöt percig beszélgettem. Gyurit telefonon hívták, majd elindultunk lefelé. Amikor megálltam befűzni a cipőm a harmadikon, nyöszörgő, hörgő hangot hallottam a Gyuriék alatti lakásból. A ház előtt elváltunk, hazamentem és csak ma reggel tudtam meg, hogy mi történt abban a lakásban - szól Gábor első vallomása”.
 

 

 

Tánczos Gábor tehát önként jelentkezik a rendőrségnél tanúnak. Egyrészt, mert segíteni szeretne, másrészt pedig feltűnési vágy is hajtja a fiút, aki végre szeretne a figyelem középpontjába kerülni. Nos, oda is került, bár aligha úgy, mint ahogy szerette volna. Tánczos később már hezitál, mindenesetre az a szemtanúk és Sz. György vallomása alapján is bebizonyosodik, hogy valóban ott volt a házban a gyilkosság elkövetésének idején, ahogy az is, hogy Zsófi meggyilkolására és a nyomok eltüntetésére mindössze kb. 10 perce lett volna. Ezután pedig azonnal a kislány fölött lakó „üzlettársához” (valójában Amway termékeket forgalmazó házaló ügynökök voltak) Sz. Györgyhöz ment, aki semmiféle zaklatottságot nem vett észre rajta. Sőt, Sz. György szintén a lakásban tartózkodó gyermekei is tisztán emlékeztek, hogy Tánczos Gábor teljesen nyugodt volt, sőt még viccelődött is. Holott egy ilyen brutális gyilkosság után még egy bérgyilkosnak is gyorsabban verne a szíve, a ruhája pedig minden bizonnyal véres lett volna. Arról nem is beszélve, hogy elképzelhetetlen, hogy valaki egy ilyen gyilkosság után még felugorjon a felette lévő lakásba az ismerőséhez egy kicsit csevegni. A 18 éves fiatalember nemhogy profi gyilkos nem volt, de a családtagjai és ismerősei elmondták, hogy - a szó szoros értelmében - még a légynek sem tudott ártani, és soha nem volt büntetve. Az erőszakot pedig végképp nem bírta, még a szülei sem adtak neki soha egy pofont sem, mert gyermekkora óta képtelen volt elviselni bármilyen fizikai agresszivitást. A rendőrség azonban, amely az első pillanattól kezdve döbbenetes hibákat vétett, néhány nap múlva hirtelen tanúból gyanúsítottá minősítette át Tánczos Gábort. A hatalmat sürgette az idő, ugyanis közeledtek a választások. Kuncze Gábor, akkori belügyminiszter siettette az ügy mielőbbi megoldását, s a rendőrség, a nyomozóhatóság a jelek szerint ennek igyekezett is megfelelni. Gyorsan kijelentették, hogy Tánczos a gyilkos, Kunczéék pedig rengeteg jutalmat, előléptetést osztottak ki, bár a választásokat azért mindennek ellenére elbukták. Utána már különösen kényelmetlen lett volna bevallani, hogy egy fiatalembert ártatlanul hurcoltak meg és börtönöztek be, így hát maradt minden úgy, ahogy volt. Pedig a rendőrség és az ügyészség kezében mind a mai napi lényegében csak azok a beismerő vallomások vannak, amelyekről mára bebizonyosodott, hogy veréssel, kényszerítéssel adták azokat az éppen gyengesége miatt már az első pofon után megtört Tánczos Gábor szájába, s amelyeket az 1998 óta börtönben ülő, jogerősen 13 év börtönbüntetésre ítélt fiú már többször visszavont. Tánczos egyébként valószínűleg már jövőre, 10 év letöltése után kiszabadulhat, ám ő ennek ellenére továbbra is köti az ebet a karóhoz, s ártatlannak vallja magát. Sőt, nemrégiben azt nyilatkozta, hogy szabadulása után külföldre költözik, mert itt már nem tud tovább élni, de előbb még szeretné megtalálni az igazi gyilkost. Ugyan, miért mondana ilyeneket? Most már lényegében úgyis mindegy neki, hiszen a gyilkosságért rá kiszabott büntetést már majdnem teljes egészében letöltötte, az élete romokban hever, és szellemileg, fizikailag a börtönben megrokkant. Balaton Balázs meggyőződése szerint mindenesetre Tánczos ártatlan, s ezt a könyvében is bizonyítja. A rendőrség és a bíróság munkájáról sommás véleménye van, amelyet így összegez: „A napvilágot látott tények már eddig is bizonyították: semmi valóságalapja nincs a vasi zsaruk kitalációjának. Egy ország előtt bolondot csináltak magukból, ám struccpolitikát folytatva elhitetik magukkal: kiváló szakemberek, akiknek sikerült elkapniuk egy gyilkost”.
Arról sem sokat lehetett hallani, hogy Tánczos Gábor beleegyezett a poligráfos vizsgálatba (a Zsanett megerőszakolásával vádolt rebiszesek például nem), azt el is végezték, s bebizonyosodott, hogy Tánczos Gábor nem hazudik, amikor azt állítja, hogy ártatlan. Balaton Balázs számos megmagyarázhatatlan rendőri mulasztásról, tudatos hibáról ír a könyvében, például a következőket jegyezte le: „Az elsők között a helyszínre érkező mentőorvosnő, dr. K. Katalin vallomása is érdekes. Elmondása szerint a lakás egyáltalán nem úgy nézett ki, mint azt később a rendőrök leírták. Sőt, emlékezete szerint a kislányon más ruha volt, mint ami a hivatalos papírokban szerepel. Az már csak hab a tortán: biztosan emlékszik, hogy a hatósági tanúk lábán nem volt nejlon zsák, pedig ez a későbbi nyombiztosítás szempontjából kulcsfontosságú kérdés. Ki és hogyan engedhette be a civileket a lakásba lábvédő nélkül? Ki és miért hazudik a kislány ruháját, feltalálási helyét illetően?”

 

 


És van még egy nagyon fontos kérdés Tánczos esetében: mi volt az indíték? Merthogy erre a kérdésre eddig senki sem tudott megnyugtató választ adni. Ha sem szexuális aberráció, sem rablás nem jöhet szóba, akkor miért ölhette meg valaki a mindenkivel kedves, jó kedélyű gyermeket? Tánczos esetében, sőt bármilyen más szóba jöhető gyanúsított esetében a mai napig képtelen volt a rendőrség egy elfogadható indítékot felmutatni. Az általunk megkérdezett körmendiek és Balaton Balázs is említést tett arról, hogy talán alvilági leszámolás, bosszú lehetett az indíték, s a bérgyilkos valójában a szomszéd lépcsőházban lakó helyi vállalkozó (a Zsade tulajdonosa) hasonló korú gyermekét szerette volna meggyilkolni, csak eltévesztette a házszámot. A másik lehetséges indok, amelyet Balaton Balázs vet fel végső elkeseredésében a könyvében, miután rájön, hogy Tánczos Gábor ártatlan, hogy esetleg a szülők keze van benne a gyilkosságban. Mind rendőrségi, mind magánjellegű nyomozásokból azonban kiderült, hogy mindkét feltevés nagyon távol áll az igazságtól, s teljességgel kizárható verziók, nem beszélve arról, hogy elképzelhetetlen, hogy egy édesapa ilyen módon végezne a saját kislányával. Tánczos családja és ártatlanságában hívők elkeseredésükben már szinte bárkit meggyanúsítottak volna, valójában azonban ezidáig mindenki csak sötétben tapogatózott. Ép ésszel felfogható magyarázat, vagyis indíték ugyanis nincs erre a brutálisan elkövetett gyilkosságra. Zsófi édesapja, H. Ferenc a következőket nyilatkozta arra a kérdésre, hogy mi lehetett ennek a szörnyű tettnek az indítéka: - Fogalmam sincs. Zsófi senkinek sem ártott, őt mindenki szerette. Mindig a közösség irányítója volt, énekórára, hittanra, népi táncra és vívóedzésre járt, kiváló tanuló volt. Ha megkérdi, akkor az iskolában is csak jót tudnak róla mondani – nyilatkozta az édesapa.
S itt következik az első igazán döbbenetes tény: a hozzánk eljuttatott névtelen levélben említett vérgyilkosság az egyetlen eddig felbukkant indíték, amelyet nyomozásunk alatt nemhogy megcáfolni, de inkább megerősíteni tudtunk.
Vizsgáljuk meg mindenekelőtt, hogy mit lehet tudni a zsidók által állítólag elkövetett rituális gyilkosságokról, vagyis a vérgyilkosságokról és a vérvádakról. Például azt, hogy egy antiszemitizmussal aligha vádolható izraeli történész professzor, Ariel Toaff nemrégiben könyvet jelentett meg Olaszországban, az Il Mulino kiadónál, Pasqua di Sangue (Véres Húsvét) címmel, amelyben bebizonyítja, hogy a zsidó rituális vérgyilkosságok megtörténtek. Ariel Toaff ugyanis azt állítja, hogy a zsidók ellen a középkorban emelt vérvádnak volt racionális alapja, a Rajna vidékén a 11. századtól a zsidók valóban elkövettek rituális gyilkosságokat, válaszul az átvonuló keresztes hadak zsidóellenes pogromjaira és mészárlásaira. Az így nyert vért Pészahkor, közelebbről Széder estén, az Egyiptomból való kivonulás ünnepén borba csepegtették, illetve maceszba sütötték. A könyv érdekessége, hogy a szerző Ariel Toaffot senki sem vádolhatja antiszemita elfogultsággal, ő ugyanis a római főrabbi fia, s maga is nem csupán zsidó, de rabbi is. Szakmai hozzáértéséről pedig annyit, hogy Toaff az izraeli Bar-Ilan Egyetem történész professzoraként a középkori és reneszánsz történelem, s benne a zsidó vonatkozások kutatója. A vérgyilkosságokról, vérvádakról a leplet lerántó könyv tehát 2007 elején megjelent, ám a szerző váratlanul leállíttatta a könyv forgalmazását, sőt a már kikerült példányokat is visszarendelte, s közölte, hogy átírja művét. Nemsokára kiderült, hogy Ariel Toaffot halálosan megfenyegették, s ennek, valamint az ellene indított gyűlöletkampánynak volt az eredménye, hogy a szerző végül visszavonta a saját könyvét. Mielőtt Toaff visszakozott, még a következőket válaszolta az őt támadó zsidó vezetőknek, rabbiknak: „Egy kis (zsidó) szélsőséges csoportra korlátozódtak ezek a tettek. Az iszlámot sem lehet elmarasztalni kis szélsőséges csoportok tevékenysége alapján. A gyermekgyilkos zsidók bosszút álltak és megváltást kerestek” - fogalmazott Ariel Toaff mielőtt a támadások hatására visszavonatta saját könyvét.

 

 

A leghíresebb magyarországi vérvád-ügy, az 1882-83-ban lezajlott tiszaeszlári per volt. Ekkor egy 14 éves keresztény kislány, Solymosi Eszter tűnt el nyomtalanul a helyi zsinagóga környékén a szabolcsi településen. A gyanú hamarosan a helyi zsidókra terelődött, akiknél éppen idegenből jött koldus zsidók tanyáztak. Eszter édesanyja feljelentést is tett a zsidók ellen, de a karhatalom először csak országos körözést adott ki. Később azonban a zsinagóga (zsidó) gondnokának 4 éves kisfia a focipályán keresztény játszótársainak kikotyogta, hogy a bátyja, Scharf Móric a kulcslyukon keresztül látta, ahogy a zsidók rituálisan kivégzik (a torkát elvágják) Solymosi Esztert, akit korábban neki kellett becsalogatnia a zsinagógába. A 16 éves Móric először vonakodott vallomást tenni, végül mindent részletesen előadott a nyomozóknak. Ennek alapján több zsidót letartóztattak. Bizonyítja, hogy Solymosi Eszter nem baleset áldozata lett, hogy hónapokkal a kislány eltűnése után (június 18-án) zsidó tutajosok egy fiatal nő holttestét fogták ki a Tiszából, aki Solymosi Eszter ruháit viselte. Az orvosszakértők azonban megállapították, hogy a kifogott nő 20 év körüli volt, Solymosi Eszter pedig 14, a holttest eredetileg szőke (haját leborotválták), az eltűnt kislány pedig barna volt. Végül az édesanyja egyértelműen kijelentette, hogy a holttest nem a lányáé, valakik tehát egy idegen holttestet öltöztettek fel az „eltűnt” Solymosi Eszter ruháival. A tiszaeszlári per nemzetközi érdeklődést váltott ki, a nemzetközi pénzvilág zsidó mágnásai is figyeltek az ügyre, s végül valamennyi zsidó vádlottat felmentették. Az akkori helyzetet jól jellemzi, hogy az ítélet hírére zavargások robbantak ki, a gyanúsított zsidók pedig elmenekültek az országból. Később felröppent a hír, hogy a felmentő ítélet a zsidóknak hatvanmillió forintjába került, s több köztisztviselő számolt be vesztegetésekről.

 

 


Nos, mindezek ismeretében vegyük górcső alá a körmendi gyermekgyilkosságot! A vérgyilkosság lehetőségét azonnal kizárhatja az elkövetés időpontja, hiszen effajta zsidó rituális gyilkosságot csak a zsidó húsvét, a Pészah idején követhetnek el. Ebből a szempontból a tiszaeszlári vérvád megáll, hiszen Solymosi Eszter közvetlen a Pészah előtt, vagyis április 1-én tűnt el. És most kapaszkodjanak meg, tisztelt olvasóink: H. Zsófit 116 évvel később ugyanezen a napon, vagyis  április 1-én gyilkolták meg Körmenden!

 

 


Van még egy lehetőség, amellyel szintén kizárhatnánk a zsidó vérgyilkosságot: az elkövetés módszere. Mivel a rituális gyilkosság lényege, hogy a vért kifolyassák az áldozatból, a leírások szerint a gyilkosságot sakterek hajtják végre. A sakter zsidó mesterség, az a személy, aki a kóser eljárás keretében az állatok nyakát éles késsel elvágja, vérüket kifolyatja. A sakterek tehát az elbeszélések szerint a rituális gyilkosságot késsel követik el, méghozzá úgynevezett sakter-metszéssel, amelynek lényege, hogy fültől fülig vágnak, hogy minél nagyobb legyen a vérveszteség. A tiszaeszlári per koronatanúja, Scharf Móric – aki vallomása szerint a zsinagóga kulcslyukán keresztül nézte végig a gyilkosságot – arról beszélt, hogy Solymosi Eszter torkát egy sakter vágta el egy éles késsel. A körmendi gyermekgyilkosság esetében jóval könnyebb a dolgunk, hiszen itt megtalálták a holttestet, így hagyatkozhatunk az orvosszakértői jelentésekre. Ezek egyértelműen megállapítják, hogy Zsófi nyakát fültől fülig átvágták egy éles tárggyal, ami minden bizonnyal egy kés volt. Amennyiben bárki, akár Tánczos Gábor hirtelen felindulásból öli meg egy késsel, akkor indulataitól hajtva agyonszurkálja, mint történt ez számos hasonló esetben. Tavaly például Zsombón volt egy hasonló eset, ahol egy 17 éves lány dühében és pillanatnyi elmezavarában egy késsel megölte öccsét: nem a torkát vágta el, hanem 70 (sic!) késszúrással halálra szurkálta. Zsófit viszont módszeresen ölték meg. Először ütlegeléssel ártalmatlanná tették, majd nekigyürkőztek és mondhatni „szakszerűen”, fültől fülig, ha úgy tetszik sakter-metszéssel átvágták a torkát, s hagyták, amíg elvérzik. Az elkövetés módját is megvizsgálva tehát szintén elmondhatjuk, hogy nemhogy kizárhattuk volna a vérgyilkosság gyanúját, hanem éppen ellenkezőleg: a sejtés kezd bizonyossággá válni.

 

 


Nyomozásunk természetesen a rettenetes gyilkosság helyszínére is kiterjedt. Az általunk megkérdezett körmendiek közül azonban senki sem akadt, aki eddig hallott volna a zsidók által elkövetett vérgyilkosság lehetőségéről. Azzal kapcsolatban viszont egyetértés mutatkozott közöttük, hogy Tánczos Gábort gyenge idegzetű, ám ártalmatlan baleknak tartják, akivel a rendőrök és a bíróság elvitette a balhét. És, bár Körmenden nem akadtunk egyetlen olyan helyi lakos nyomára sem, aki bármit tudott vagy mert volna mondani a zsidó vérgyilkosság lehetőségéről, a világhálón találtunk egy nemrégiben keletkezett írást, amely megerősíti mindazt, amelyről a szerkesztőségünkhöz eljuttatott levél értekezik. A Suttogó.hu internetes oldal fórumába Aakum néven írta be valaki a következőket:

 

 


„Az eset egyik furcsasága, hogy aznap nagyszámú, külföldi rendszámú buszon közlekedő haszid zsidó tartózkodott a városban. Tánczos vallomása szerint egy feketeruhás, szakállas egyénnel ütközött össze, aki éppen a helyszínről távozott sietve. Mivel ő volt az egyetlen tanú az ügyben, neki kellett elvinni a balhét. A másik furcsaság az ügyben, hogy a gyilkossági ügyekben szokásos létszámtól jóval többen jelentek meg a rendőrség részéről, és nem a helyiek, hanem a szombathelyi rendőrök szálltak ki egy Farkas vezetéknevű (a rangjára már nem emlékszem) zsidó rendőr vezetésével. A kislány torkát ún. sakter-metszéssel vágták el, ami fültől-fülig történő vágást jelent, így rövid idő alatt rendkívül nagy vérveszteséget okozott. A város zsidó nevezetességeit aznap látogató busznyi zsidót természetesen senki nem tartóztatta fel, az országhatárt még aznap elhagyták, magukkal víve az ügy részleteit és titkait... Az eset eme részleteit még 1998 második felében hallottam, személyesen egy akkor még a BM kötelékében dolgozótól. (Neve és címe még megvan). Mindezt akkor leírtam - sajnos csak egy példányban - és elküldtem egy emigrációban működő lapnak, de sajnos nem hozták le (talán meg sem kapták?). A fentieket már csak emlékezetből írom, a részletek sajnos közel 10 év távlatából kezdenek kikopni... Annyi még beugrott, hogy a meggyilkolt kislány apja vadász volt, otthon tartotta a puskáját. Mivel számára nyilvánvaló volt akkor, hogy a lányt nem Tánczos ölte meg, ezért keserűségében megpróbált néhány zsidót levadászni a környéken. A rendőrség egyből bevonta az engedélyét és az ország másik végébe költöztette át az apát.”
Természetesen a fenti sorok szerzőjével is felvettük a kapcsolatot, következő lapszámunkból kiderül, hogy mire jutottunk. Folytatjuk nyomozásunkat, s többek között nyakunkba vesszük az országot, hogy felkutassuk Zsófi szüleit, akik időközben Körmendről elköltöztek, a nyilvánosság elől teljesen eltűntek. Szintén felkutattuk a rejtélyes ügy legjobb ismerőjét, Balaton Balázs újságírót  is, akit egyébként – az üggyel kapcsolatos nyomozásai miatt - 1999 májusában Budapest közelében egy rendőrautóból kiszálló férfiak agyba-főbe vertek, miután ráripakodtak, mondván: „Jó lenne, ha nyugton maradnál!” Balaton Balázs súlyos egészségkárosodást szenvedett, s természetesen feljelentette a támadóit, s mivel valószínűsíthetően rendőrökről volt szó, az ügyészségi nyomozóhivatal vette át az ügyet. Gondolom, olvasóink már meg sem lepődnek, ha eláruljuk, hogy ismeretlen elkövető címszóval még 1999 szeptemberében lezárták a nyomozást. A dolog érdekessége, hogy mindezek után Balaton Balázs személyes védelmét az izraeli kötődéseiről ismert In-Kal „security” nevű őrző-védő cég látta el.

 

 

A folytatásból kiderül az is, hogy valóban volt egy fekete hajú idegen, aki már jó ideje követte Zsófit a gyilkosság előtt. Sőt, a rendőrök kezdetben egy fekete hajú idegent kerestek olyannyira, hogy még a körmendi cigánytelepen is egész napos razziát tartottak. A meggyilkolt kislány pedig még halála után is szorongatott a kezében egy idegen felnőttől származó fekete hajszálat.

 

 

 

 

  1. Kiegészítés:
 

 


Eötvös Károly, a tiszaeszlári perben vádlott zsidók védőügyvédje a könyvében említést tesz arról, hogy a vérvádról, vérgyilkosságokról van egy német leírás, amelyet az ügyben eljáró bírósághoz beküldtek, s a bíróság vizsgáló tagjai lehető figyelembevétel céljából az ügy irataihoz csatoltak. E leírás szerint így áll elő a vérvád alapját képező cselekmény:
„A pászkához, amit macesznak is neveznek, kóser liszt kell. Kóser szó a közhasználatban azt jelenti: tiszta. Az őrlésnél rabbinak vagy legalább egyházfinak kell jelen lenni, másként a liszt nem lehet kóser. A kóser lisztből a rabbi felügyelete alatt készül az áldozó pászka. A rabbi megáldja a pászkát, héber nyelven imádkozik, s imáját így végzi, de már német nyelven: Íme ez a pászka vértől, vérből, vérben és vérhez. Vegyétek s nőjetek és tenyésszetek általa, hogy egészségesek, erősek és tiszták legyetek. Tartsátok meg a törvényt szigorúan.’
Erre minden jelenlevőnek pászkát ad, s ki-ki azt áhítattal eszi. A hatása az, hogy aki eszi, nemcsak bűntől, de betegségtől is mentes. A pászka elkészítésének módja se a zsidó szentírásban, se a talmudban nincs leírva, de a hagyomány tisztán őrzi. Tizenhárom zsidónak kell ott jelen lenni, kik nagy esküt tesznek a titoktartásra. Ártatlan keresztény szárított vérének porát keverik a lisztbe. Rendesen szűznek vérét szerzik meg. A vérből, amikor azt megszerzik, haza is visznek, s a küszöb körül vele a falat befecskendezik.”
 

 

 

 


2. Kiegészítés:

 

 


Részlet Huber Lipót: A vérvád és vérgyilkosságok története c. művéből:
 

 

 


„Móric, kis idő múlva kimenvén az udvarra, a zsinagógából jövő jajveszékelést és három vagy négy segélykiáltást hallott. E kiáltásra kíváncsian odaszaladt a zsinagóga előpitvarának ajtajához, de azt zárva találta; azért annak mélyedésében meghúzódva benézett a kulcslyukon s ekkor látta, hogy Eszter, akinek szája már be volt tömve, a földön fekszik egy ingben, hogy őt Buxbaum Ábrahám és Braun Lipót a földre leterítve s kinyújtóztatva tartják; látta, hogy Schwarz Samu, tiszaeszlári sakter egy nagyobb késsel nyakát elmetszette; látta továbbá, hogy Buxbaum Ábrahám, Braun Lipót és Wollner Hermann a leány testét fölemelték és hogy ekkor Schwarz Salamon egymás után két vörös cserépedényt tartott alája, amelyben a leány kiömlő vérét felfogta és azután ezekből egy nagyobb edénybe átöntötte. Mikor a leány már nem mozdult, nyakát egy ronggyal bekötötték és ismét felöltöztették, mire a zsinagóga belsejéből az előpitvarba jöttek: Lusztig Sámuel tiszaeszlári kereskedő, Braun Abrahám tiszaeszlári napszámos, Weiszstein Lázár, tiszaeszlári bérlő és Junger Adolf, tiszaeszlári földbirtokos, akik a hullát körülállották.”
 

 


Képek és szöveg:
A Magyar Jelen munkatársai
 

 


A cikk foyltatása és az ügy megoldása a Július 12-én megjelenő Magyar Jelenben olvasható.

 

  (Magyar Jelen)
Related LinksVérgyilkosság, zsidók, titkok, döbbenet 2. rész teljes terjedelemben

 

 

  Tisztelt Olvasók íme a két cikk amit érdemes elolvasni és utána járni. Vérgyilkosság, zsidók, titkok, döbbenet II. rész teljes terjedelemben
Thu, 2007/07/12 - 14:15

Kategóriák:

Belföld
Címlap
Magyar Jelen
 

 


Előző lapszámunkban tett ígéretünkhöz hűen folytatjuk a kilenc évvel ezelőtt történt rettenetes gyermekgyilkossággal kapcsolatos nyomozásunkat.
 

 

 


Cikkünk igen nagy visszhangra talált, az olvasók önszorgalomból az interneten és fénymásolatban is terjesztették, s az általunk azóta felkeresett családtagokhoz, szakértőkhöz, újságírókhoz már érkezésünk előtt eljutott a cikk híre. Nincs kétségünk afelől, hogy azok asztalán is ott van már ez a tényfeltáró riport, akik az ügy szereplőiként tudják vagy sejtik, hogy valójában mi történt 1998. április 1-én Körmenden, s azóta a bírósági tárgyalások és rendőrségi nyomozások hátterében. Mindezek ismeretében különösen érdekes, hogy a fősodrú média és a hivatalos Magyarország mélyen hallgat a lapunk által felvetett új eshetőségről, holott a vezető lapok, televíziók, rádiók kilenc éve folyamatosan foglalkoznak a máig megoldatlan körmendi gyermekgyilkossággal. Persze, álnaivitás lenne azt állítani, hogy meglepett minket ez a fogadtatás, hiszen tapasztalatból tudjuk, hogy a zsidó szó hallatán szinte mindenhol azonnal halkabban kezdenek beszélni, s beindul valamiféle öncenzúra. Szerkesztőségünket azonban ez nem érdekelte, tőlünk zuluk, hottentották vagy éppen eszkimók is szóba kerülhettek volna a gyilkosság lehetséges elkövetőjeként, minket csupán egyetlen dolog vezérelt: az igazság kiderítése!

 

 Vérgyilkosság, zsidók, titkok, döbbenet... (II. rész)
 

 

 


Korábbi lapszámunkban ígértük, hogy felkeressük Balaton Balázst, akit a körmendi gyermekgyilkossági ügy legjobb ismerőjének tartanak. Sikerült is felkutatni, és jómagam egy budai kávézó teraszán találkoztam vele. Futólag ismertük egymást, mert évfolyamtársak voltunk az egyetemen, így - bár nem tudta, hogy konkrétan miért keresem - könnyen kötélnek állt. Tánczos-dosszié címmel könyvet is írt a témáról és Tánczos Gábor évekig húzódó kálváriájáról. Végigülte a tárgyalásokat, beszélt minden szereplővel és az elsők között érkezett a tett helyszínére. Balatoni Balázs azt mondta, hogy körülbelül két éve már nem foglalkozik annyira intenzíven az üggyel, Gábor úgyis hamarosan szabadul, mostanában nem is látogatta meg a börtönben, holott korábban rendszeresen bejárt hozzá. Amikor megb&üotta, hogy a zsidó vérgyilkosság lehetőségéről akarom kérdezni, akkor csak annyit mondott, hogy azt a bizonyos névtelen levelet annak idején ő is megkapta, ahogy a legtöbb, az üggyel foglalkozó újságíró is, de senki sem akart ez irányban nyomozni. Annyiban maradtunk, hogy nem kívánja kommentálni ezt a teóriát. Persze, nincs ebben semmi meglepő, hiszen az egykor a Mai Nap újságírójaként dolgozó Balaton Balázs időközben átkerült a mikrofon másik oldalára, s a II. kerületi önkormányzat sajtóreferense lett. Vannak ma még Magyarországon olyan témák, amelyekről ilyen állásban nem tanácsos nyilatkozni. Hamarosan kiderült azonban, hogy a nevét felvállalva lényegében senki sem mer megszólalni ebben az ügyben, amennyiben zsidókról is szó esik. Azon már meg sem lepődtem tehát, hogy az általam szintén felkeresett, az ügyben érintett szakértő a neve elhallgatását kérte tőlem, a segítségéért cserébe.
Megígértem neki, így betekinthettem több hivatalos szakvéleménybe, a bírósági aktákba, s levelezésekbe is.

 

 

 


Hol a vér?

 

 


Nos, akkor tényszerűen nézzük, hogy valójában milyen állítások szerepelnek a lapunk birtokába jutott bírósági dokumentációban megtalálható szakértői véleményekben, amelyeket a Magyar Jelennek nyilatkozó hivatalos személy is megerősített. Az alábbiakban szó szerinti idézeteket olvashatnak a dokumentumokból:
„Rögzítést nyert a halottszemle jegyzőkönyvben, hogy az elhalt sértetten lévő hosszúszárú farmernadrág begombolt, de a cipzár lecsúszott állapotban volt. A nadrág lehúzása közben a combok elülső felületén, a felső combok között, közvetlenül a nemi szerv alatt szabálytalan alakzatban egy hosszú hajszálnak látszó anyagmaradvány található, amely 40 cm hosszúságú, és az elhalt hajzatánál sötétebb színű. A bizottság a hajszálnak látszó anyagmaradványt eredetben rögzítette. 18. számú bűnjel”.
(A szerkesztőségünkhöz eljuttatott névtelen levélben azt írják, hogy a hajszál azért kerülhetett oda, mert a rituális, emberáldozat-jellegű gyilkosságok előtt meg kell vizsgálni, hogy szűz-e az áldozat).

 

 


A Legfelsőbb Bíróság dokumentációjában ezzel a hajszállal kapcsolatban a következők állnak:
„A 1/3. kötet 401. és 409. oldalán elfekvő szakértői vélemények szerint a gyermekkorú sértett combjáról eredetben rögzített 44 cm hosszúságú 75 mikron vastag kihullott vörös tónusú hajszál eredeti színe szürkésbarna. A vizsgálat megállapította, hogy a kérdéses hajszál színben és szerkezetben eltér Tánczos Gábor hajmintájától”

 

 


A halottszemle alkalmával pedig a következőket rögzítették: "a holttest szabaddá tett, a bal kéz mutató és gyűrűs ujján, a körmön és az ujjbegyen szemmel alig észlelhető elemi szálak voltak láthatók. A bizottság az elemi szálakat eltávolította és azokat üvegfiolában eredetben biztosította. (13. számú bűnjel)
A bizottság a bal kéz v. ujjáról körömvágatot és körömkaparékot biztosított üvegfiolában. (16. számú bűnjel)
A szabaddá tett jobb kézről a hüvelykujjon és a kisujjon szabad szemmel alig észlelhető elemi szálakat találtak. A bizottság azokat csipesszel eltávolította és üvegfiolában, eredetben biztosította. (18. számú bűnjel)
A jobb kéz v. ujjáról körömvágatot és körömkaparékot biztosított ugyancsak üvegfiolában (21. számú bűnjel)"

 

 


Nos, ezeknek a kétségtelenül perdöntő bűnjeleknek a vizsgálatakor megállapították, hogy azok nem Tánczos Gábortól származnak, s a fiú DNS-ét sem tudták kimutatni a gyilkosság helyszínén. Találtak viszont a lakásban idegen ujjlenyomatot, az ajtón pedig füllenyomatot, amelyek szintén nem a fiúé. De akkor kié? És kié a hosszú hajszál (vállig érő hajat feltételez), ha nem Tánczosé? Az üggyel kapcsolatban az elmúlt években kevésszer esett szó arról a tényről, hogy a Zsófinál néhány évvel idősebb barátnője a rendőrségen tett vallomásában annak idején elmondta, hogy Zsófit a gyilkosság előtti napokban egy idegen férfi követte. Balaton Balázs még abban az időben találkozott Szilviával, a barátnővel, s szó szerint a következőket vetette papírra:

 

 

„Zsófi pár évvel idősebb barátnőjét is beviszik a rendőrségre. A lány megadja annak a fekete hajú, bajuszos férfinak a fantomképét, akiről pár nappal a gyilkosság előtt Zsófi azt állította: napok óta követi.

 

 

 

- Mikor mutatta meg Zsófi azt a férfit, aki követi?
- Nem emlékszem pontosan. Egy vagy két héttel halála előtt.
Iskola után lejött játszani. Bementünk a házuk melletti Spar áruházba. Azt hiszem csokit akart venni. Sétáltunk a diszkontban, amikor odahajolt hozzám és rámutatott egy férfira.

 

 


-„Ő követ már napok óta” - mondta.
- Odamentetek a férfihoz, megkérdezni, hogy mit akar?
- Nem. Mert ezt is Zsófi hóbortjai közé soroltam. Néha mondott olyat, amelyet nem kellett komolyan venni. Sokat viccelődött. Ezt is annak tartottam, de most már tudom: nem hülyéskedett.

 

 

 

- Miből gondolod? Zsófi megváltozott a halála előtti napokban. Félt. Észrevettük, hogy nem nevetgélt, jókedve és vidámsága eltűnt.”

 

 


Amikor Tánczos Gábor önként jelentkezett tanúnak a rendőrségen, vallomásában azt mondta, hogy egy férfi rohant ki a lépcsőházból, amikor odaért.
Személyleírást is adott erről az idegen, minden jel szerint nem körmendi, sőt még csak nem is magyar férfiról. Tánczos Gábor „mediterrán külsejűnek” írta le a fekete hajú férfit. A rendőrök emiatt tartottak eredménytelen razziát a körmendi cigánytelepen, pedig mediterrán külső alatt elsősorban nem az Indiából származó cigányokat szokták érteni, hanem a Földközi-tenger mellett élő népeket: olaszokat, görögöket vagy éppen izraelieket. A rendőrség miután Tánczos Gábort letartóztatták, nem kereste tovább a mediterrán külsejű férfit, ahogy a bíróság sem foglalkozott ezzel, holott a védelem még azt a két munkást is tanúként be kívánta idéztetni, akik a gyilkosság idején, a lakóház oldalán lévő állványzaton dolgoztak, és szintén láttak egy hasonló külsejű férfit. Az egész ügy és a zsidó vérgyilkosság teóriája szempontjából is a legfontosabb kérdés: a vér!

 

 


A lapunknak nyilatkozó összes érintett és maguk a szakértői vélemények, bírósági dokumentumok: is azt tartalmazzák, hogy a gyilkosság helyszínén nem volt vér! Mindössze az áldozat nyakán és közvetlen közelében volt egy vékony vércsík, de a lakásban sehol sem találták nyomát. Több liter vér egyszerűen hiányzik!

 

 


Tánczos Gábor ruháján egyetlen csepp vért sem találtak. Pontosabban két cseppet igen, ezt mutogatták is akkoriban a nyomozók, aztán egy ideig mélyen hallgattak arról, hogy a szakértői vizsgálat egyértelműen bebizonyította, hogy Tánczos igazat mondott, a két vércsepp ugyanis tőle származott, még egy korábbi konyhai balesetéből. A nekünk nyilatkozó szakértő, de az ítéleti tényállás szerint is a halál oka a nyak lágy részeinek átvágásából - mely verő - s visszereket is érintett - heveny külső elvérzés!

 

 


Ebben az esetben azonban több liter vérnek kellett kifolynia! Az ügyben eljárt szakértők szerint a száj- és orrnyílás befogása a nyak átmetszése után sem fejeződött be.

 

 


A bonc jegyzőkönyv szerint tűszúrásnyi, gombostűfej nagyságú gócok voltak a kislány testén, amely fulladásos mechanizmusra utalnak. Ez esetben úgy az elkövetőnek, mint a környezetének vérrel kellett szennyeződnie. Az ítéleti tényállás és a vádirat szerint is Zsófi a kanapén hátrahajlott testtartásban, hátrabicsaklott fejjel szenvedte el az ölési cselekményt. A szakértők szerint ebben az esetben mindennek úsznia kellett volna a vérben! A nyomozók a lakásban úgynevezett luminolos eljárással vérnyomot kutattak, de nem találtak semmit!

 

 


Erről az eljárásról tudni kell, hogy egy vegyszert (luminolt) permeteznek szét a helyszínen, ebben az esetben a lakásban, s a luminol megfelelő fényviszonyok között a szemmel láthatatlan, tehát a már felmosott, eltüntetett vért is kimutatja. Azonban ezzel az eljárással sem tudtak vért találni a lakásban! Több liter vér "nyomtalan" eltűnésére az általunk megkérdezett szakértő (és a józan paraszti ész is) csak egyetlen magyarázatot tudott mondani: a kifolyó vért egy edényben felfogták.

 

 

 

Ezt támasztja alá az a tény is, hogy a nyak el-metszése után a gyilkos továbbra is befogta áldozata száját és orrát. Nem szúrta meg, csak megvárta, amíg elvérzik.

 

 

 


Meglepően ismerősek a rendőri vezetők

 

 


Ahogy azt a korábbi lapszámunkban jeleztük, a Suttogó.hu hónlap fórumában talált hozzászólás szerzőjével is felvettük a kapcsolatot. Több levelet váltottunk vele. Kiderült, hogy az általa említett „BM dolgozó”, akitől a zsidó vérgyilkosságot 1998 második felében hallotta, egy barátjának az ismerőse volt. Kérésünkre megpróbálta felkutatni, ám ez két hét alatt nem sikerült, pusztán a személyleírása és annak a budai utcának a neve van meg, ahol akkoriban lakott. így közvetlen interjú helyett megpróbáltuk ellenőrizni a hozzászólásban szereplő részinformációkat, hiszen azokból lehet következtetni az egész írás valódiságára. Mindenekelőtt kiderítettük, hogy az áldozat, Zsófi édesapja valóban vadász. Azt ugyanakkor senki sem tudta megerősíteni, hogy „keserűségében megpróbált pár zsidót levadászni a környéken”, sőt az általunk megkérdezettek ezt kifejezetten cáfolták.

 


Az viszont igaz, hogy elköltözött a tett helyszínéről, de nem az „ország másik végébe”, csak az egyik Körmend környéki faluba. A Fórum hozzászólója a BM-es informátorra hivatkozva említést tesz arról, hogy volt az ügyben egy „Farkas vezetéknevű zsidó rendőr”.

 

 


Rendkívül fontos kérdés a hozzászólás valódiságtartalma szempontjából, hogy ez igaz-e, hiszen ez az egyik konkrét információ. Nos, utánanéztünk, s a nekünk név nélkül nyilatkozó hatósági személy megerősítette, hogy valóban volt egy Farkas István nevű szombathelyi rendőr az ügyben. Tánczos Gábor édesanyját is megkérdeztük, s ő is emlékezett arra, hogy egy ilyen nevű rendőr nyomozott a gyilkossággal kapcsolatban, s nem is akármilyen beosztásban, hiszen Farkas István volt az, aki a nyomrögzítésért felelt, vagyis a nyomozás szempontjából leglényegesebb dologért. Farkas István rendőr alezredest egyébként szereti a baloldali-liberális hatalom, hiszen 2004-ben Lamperth Mónika belügyminiszter akkor tüntette ki Szent György Érdemjellel, amikor Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt dandártábornokból rendőr vezérőrnaggyá léptette elő.

 

 


Idén március 15-e alkalmából pedig Farkas Istvánt a Gyurcsány-kormány igazságügyi és rendészeti miniszterének javaslatára köztársasági elnök a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki. Azon kívül, hogy a nekünk nyilatkozó hatósági személy, külső jegyei alapján elképzelhetőnek tartja, hogy Farkas István zsidó, erre természetesen bizonyítékot nem tudunk felmutatni. Mindenesetre, a nevet a legnépszerűbb internetes keresőbe bepötyögve, az 1944.-ben Auschwitzban elhunyt Farkas István festőt kapjuk.

 

 


És ha már az ügyben érintett rendőröknél tartunk! Az egész körmendi gyilkosság legérdekesebb rendőrségi vonatkozása az a tény, hogy 1998-ban a Vas megyei rendőrfőkapitány az a Bene László volt, aki a 2006-os őszi rendőrterror idején, mint az egész rendőrséget irányító ORFK vezetője vált hírhedté. Bene László kiugró karrierjét Tánczos Gábor letartóztatásának köszönheti. A körmendi gyerekgyilkosság ugyanis közvetlenül az 1998-as választások előtt történt, abban az időszakban, amikor szinte naponta robbantott valahol a politikával is összefonódott maffia, így az akkori MSZP-SZDSZ-es kormánynak különösen kényelmetlen volt az egész országot felkavaró körmendi gyilkosság.

 


A közvélemény megnyugtatása érdekében még a választások előtt meg kellett találni a "gyilkost".

 


A vasi rendőrök igyekeztek is, és 1998. április 23-án letartóztatták az addig tanúként kezelt, segítségét önként felajánló Tánczos Gábort.

 

 


Bene Lászlót már másnap, azaz április 24-én megyei főkapitányból dandártábornokká lépteti elő a köztársasági elnök, vagyis Göncz Árpád. Az akkori belügyminiszter, az SZDSZ elnöke, Kuncze Gábor is azonnal a helyszínre siet, és pénzjutalmakat, kitüntetéseket kezd el osztogatni a nyomozásban részt vevő rendőröknek, április 30-án pedig Bene Lászlóval közösen tartanak a média kiemelt érdeklődése mellett sajtótájékoztatót, amely során elmondják, hogy a vallomások és tárgyi bizonyítékok alapján alapos a gyanú Tánczos Gábor bűnösségére.

 

 

 

Sietni kellett, mert az országgyűlési választásokat 1998. május 10.-én tartották, s bármi áron kellettek az eredmények. Azóta bebizonyosodott, hogy a nyomozó hatóság kezében egyetlen - a fiú bűnösségét alátámasztó, a védelem által nem cáfolt - tárgyi bizonyíték sincs, Tánczos Gábor pedig visszavonta azokat az egymásnak is ellentmondó, indítékról nem szóló beismerő vallomásokat, amelyeket - orvosi szakvélemény szerint igazoltan - tudatmódosító gyógyszerek (Xanax és Dormicum) hatása alatt, kényszerítéssel és veréssel passzíroztak ki belőle, a fiú továbbra is börtönben maradt, Bene László karrierje viszont azóta is meredeken fölfelé ível.

 

 


Az Orbán-kormány alatt ugyanakkor nem lépett előre a ranglétrán, s abban az időben a körmendi gyilkossággal kapcsolatban a Legfelsőbb Bíróság egyszer új eljárásra kötelezte az első fokon eljáró bíróságot, a Tánczos Gábor ártatlanságában bízók tehát joggal reménykedhettek. Hiába szavazott azonban még 1998-ban a fiú a Fideszre (a családtagjaitól tudjuk - a szerk.), az Orbán-kormány idején újra elítélték.

 

 


A 2002-es kormányváltást követően Bene László karrierje újra meglódult, 2002 júniusában a BM Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának vezetője lett, s ugyanebben az évben kapott központi tiszt címet az MSZP-SZDSZ miniszterelnökétől, a D-209-es Medgyessy Pétertől.

 

 

 

Aztán 2006-ban Bene László már országos rendőrfőkapitányként jegyezte az őszi rendőrterrort, ám 2007-ben a rendőrség sorozatos botrányai után a közvélemény nyomására Gyurcsány Ferenc kénytelen volt Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitánnyal együtt leváltani. Valami miatt azonban az MSZP-SZDSZ hatalom hálás szeretete övezi Bene Lászlót, ugyanis néhány héttel ezelőtt repült fel a hír, hogy a Gyurcsány Ferenc által frissen kinevezett, a 2006-os őszi események idején a rendőrséget védő nyilatkozatairól elhíresült volt ombudsman, Takács Albert rendészeti miniszter szakállamtitkára a frissen kirúgott Bene László lehet. Ritka az az ember, aki fölfelé tud bukni. Az már csupán hab a tortán, hogy a körmendi lakásba, ahol Zsófit megölték, a gyilkosságot követően Marksz Attila határőr alezredes költözött be, aki nem engedélyezte, hogy a nyomozás után Tánczos Gábor részvételével rekonstruálják a gyilkosságot, így megakadályozva azt is, hogy esetleg a helyszínen derüljenek ki a kétségtelenül meglévő ellentmondások.

 


Rendületlenül hisz a fia ártatlanságában Tánczos Gábor édesanyja. Közvetlen, kedves asszony.
Kutatom a tekintetét, szemeiből jóság árad.

 


Szabadkozik, amiért kendőben és Gábor régi melegítőnadrágjában, az utcán fogad. A házuk előtt találkozunk.


 

Az utca Körmenden a Batthyányiak kastélya mellett van, s egyenesen a híres történelmi család parkerdőjébe vezet. Az utolsó kis szegényes tömbházban laknak, amely mögött már az erdő kezdődik.

 

 


Itt vár rám Tánczos Gábor édesanyja. Nem invitál föl a lakásukba, attól tart, hogy lehallgatnának minket. A tekintetem alapján megbízhatónak talál, s rögtön felajánlja, hogy szólítsam Gyöngyinek. Az egyik kezében egy, az ügyről szóló szatyornyi újságcikket tart, a másik kezében a kutyája pórázát.
Kedves, játékos a magyar vizslára emlékeztető eb. Mindig volt kutyájuk, Gábor is imádta őket.

 

 


Tánczos Istvánné - Gyöngyi - a mai napig rendületlenül hisz a fia ártatlanságában, s az sem tántorította el ahogy nemcsak Tánczos Gábor egészsége, hanem az övé is megromlott az elmúlt kilenc év alatt. A szatyorban az újságcikkek mellett egy pirulákat tartalmazó dobozt is látok, szívgyógyszerek. A fia a börtönben epilepsziás lett, s cisztát fedeztek fel az agyában - állítólag a sok veréstől.

 

 


Gábor csecsemőkori, gyermekkori, majd a börtönben készült fényképeit mutogatja, s az egész ügyet két gyermek tragédiájának nevezi: az egyik tragédia Zsófié, a másik Gáboré. - Mindketten ártatlanok. Egyiküket bestiálisán megölték, a másiknak derékba törték az életét - mondja.
A zsidó rituális vérgyilkosság verziójáról ő is hallott, nem sokkal a fia letartóztatása után - mint szinte minden érintett és szerkesztőségünk is megkapta az erről szóló névtelen levelet.
Az édesanya azonban nem akar erről beszélni, a fiát félti, aki „még mindig a kezükben van”.
A 80 éves édesapját is félti, magáért viszont nem aggódik. Nekem már csak egy dolog maradt az életemben: tisztára mosni a fiam becsületét, amelyet befeketítettek - mondja.

 

 


A jelek szerint van is mitől tartania, hiszen nemcsak Balaton Balázst verték össze 1999-ben, hanem szinte mindenkit megfenyegettek, bántalmaztak, aki Tánczos Gábor mellé állt az évek folyamán. Gyöngyit háromszor verték meg, a fiú nagyapját megtámadták, az országosan ismert és elismert dr. Lépold Józsefné igazságügyi írásszakértőt, aki Tánczos Gábor írása alapján lényegében ártatlannak minősítette a fiút, szintén összeverték.

 


 

De még az éjszakai életben dolgozó körmendi kidobót is meg tudták félemlíteni, mert a Tánczos mellett tanúskodó férfi egyszer csak közölte a bírósággal, hogy csak akkor hajlandó tanúvallomást tenni, ha állandó rendőri védelmet kap, mert ebben az ügyben nagyon sötét erők érdekeltek.

 


 

Órákig beszélgetünk a Batthyány család obeliszkjének tövében, az erdőben. Közben kutyájukat sétáltató, kerékpározó vagy gyermekeikkel játszó körmendiek mentek el mellettünk, többen köszöntek is Tánczos Gábor édesanyjának, de senki még csak nem is nézett csúnyán Gyöngyire. Sőt, két idősebb asszony meg is állt, s hosszasan bizonygatták nekem, hogy a fiú ártatlan. Egyikük megjegyezte, hogy az ő gyerekeire is Tánczos Gábor vigyázott annak idején. Egyébként jellemző a körmendiek hozzáállására, hogy Gábor édesanyja és nagyanyja azért maradhattak a lakásukban, mert senki sem ment el arra az árverésre, amelyet azért írtak ki, mert a rendkívül szegény család nem tudta kifizetni a többmilliós perköltséget, amelyet a 13 év fegyház mellett, mintegy mellékbüntetésként, szintén a fiú nyakába varrtak. Tánczos Istvánné - Gyöngyi - ezt is a szolidaritás jeleként értelmezte, már csak azért is, mert a Gábor tulajdonát képező fél lakást potom kétmillió forintért árverezték volna el, ami szerinte igazán jutányos ár.

 

 


Visszatérve oknyomozó riportunk legmegdöbbentőbb felvetéséhez, a zsidó rituális gyilkosság lehetőségéhez, Körmenden járva több kérdés is felvetődött bennem. Felkerestem az igen elhanyagolt állapotban lévő helyi zsidó temetőt, a ravatalozó épületéről fényképeket is készítettem, de a sírok között egyetlen hozzátartozót, vagy zsidó gondnokot sem láttam. Azt a tárgyilagosság kedvéért fontosnak tartom leszögezni, hogy minden fellelhető, többek között zsidó történészektől származó tanulmány - mint az előző számunkban hivatkozott Pasqua di Sangue (Véres Húsvét) című könyv - szerint a zsidóknak csak egy relatív kis részét kitevő fundamentalista irányzat követhetett el ilyen borzalmas tetteket. De hol van manapság Vas megyében ilyen fundamentalista zsidó közösség? Az idézett internetes írás haszid zsidókat említ, akikről néha Magyarországon is hallani ugyan, de nem a nyugati megyékből

 

 


Szombathelyen például egészen a XIX. századig le sem telepedhettek a zsidók, s Vas megyében egészen a huszadik századig a legtöbb helyen nem is tudták megvetni a lábukat, kivéve a Batthyányiak birtokain, ahol befogadták őket.

 

 

 

Mivel Körmend a Batthyányiak központja volt, érthető, hogy a vidék egyik legkiemelkedőbb zsidó közössége éppen itt alakult ki. 1888-ban zsinagógát is építettek Körmend központjában, amelyet azonban 1945-ben a német és magyar katonák raktárnak használtak, majd visszavonulásukkor felgyújtottak. A helyén ma a háború alatt elhurcolt 384 körmendi zsidó lakosra emlékeztető táblát találunk. A város szélén ma is megtalálható a zsidó temető közepén a dávid-csillagos épülettel. Az tehát még érthető, ha a megyébe érkező zsidó látogatók mondjuk Körmendre utaznak először. Sőt, ha zsidók bosszújáról lenne szó, akkor is érthető lenne Körmend, hiszen itt nem csak közel 400 zsidót hurcoltak el, de a zsinagógát is megsemmisítették. De miért pont Vas megye? A most következő sorok elolvasása után kiderül, hogy a gyilkosság idején azonban megjelentek fundamentalista zsidók a megyében.

 

 


Amikor a Batthyány család egykori parkjának szélén Tánczos Gábor édesanyjától elköszöntem, s elindultam, önkéntelenül is visszanéztem. Mivel már mélyen a reflexeimbe ivódott, hogy ösztönösen ügyeljem a hátamat, észrevettem, hogy egy fehér autó kanyarodott ki utánam az utcából. Kb. száz méter után máris jobbra kell fordulni, s az utca végében ott magasodik a katolikus templom tornya.

 

 

 


A visszapillantó tükörben láttam, hogy ebbe a történelmi hangulatú kis utcába is utánam kanyarodott a kocsi. A templom főbejárata elé parkoltam le, majd keresztet vetettem és határozott léptekkel a templom elkerített udvarának jobb hátsó sarkában található emlékműhöz mentem. Az alkotás tulajdonképpen egy nagy fakereszt a megfeszített Jézussal, alatta a kőtömbön a felirat hirdeti, hogy „emlékezzünk Zsófikára”.

 

 

 


Mivel a templomot megkerülve a kegyhely mögött balra ki lehet látni az utcára, miközben az emlékművet fotóztam, a szemem sarkából észrevettem, hogy a fehér autó az utcában éppen megfordul, majd járó motorral, égve hagyott fényszórókkal megáll. Készítettem gyorsan egy fotót az autóról is, majd a templom udvarán átvágva visszatértem a kocsimhoz. Beültem a járművembe, s eszembe jutott, hogy fel kell hívnom az egyik munkatársamat, ezért pár percig telefonáltam. Éppen végeztem, amikor a hátam mögül egy férfi lépett az autómhoz és a letekert ablakon keresztül megszólított. Összerezzentem.
-Tudom, miért van itt. A Traubisoda körül kutakodjon - mondta az ismeretlen férfi, s bár még kérdezni akartam tőle, minden további beszélgetést elhárított, s éppen olyan gyorsan, ahogy érkezett, eltűnt.
Fel sem ocsúdhattam, csörgött a telefonom. Tánczos Gábor édesanyja hívott. Véletlenül nálam maradt a kulcscsomója abban a zacskóban, amelyben azok a dokumentációk voltak, amelyeket az üggyel kapcsolatban adott nekem. Még visszakanyarodtam Tánczosék utcájába, és Gyöngyi kezébe nyomtam a kulcsokat, majd erőt kívántam neki, ő pedig azt, hogy Isten legyen velem. Bár sokszor jártam már életemben Körmenden, tele van a város barátokkal, ismerősökkel, de most úgy éreztem, hogy jobb, ha magam mögött hagyom a települést. A gyomromat szorító nyomasztó érzés valahol Veszprém környékén kezdett oldódni.

 


Íme, a haszid zsidók


A „jótanácsnak” megfelelően utánanéztem Salamon Berkowitznak.

 

 


Már, amikor először hallottam a nevét Körmenden, akkor tudtam, hogy ő a botrányairól hírhedté vált Traubisoda-gyáros, aki rendkívül agresszív stílusáról és botrányos ügyeiről, pereiről vált hírhedté. Annak idején újságíróként eredménytelenül próbáltam tőlük egy interjút kicsikarni, amikor a Promontorbor Rt-vel pereskedett a Márka üdítőital jogtalan bitorlása miatt. Nos, nézzük akkor, hogy ki az a Traubi-gyáros Salamon Berkowitz? Az amerikai állampolgárságú, külsőségeiben is ultraortodox zsidó Salamon Berkowitz az úgynevezett rendszerváltozás idején települ Magyarországra, és itt rögtön privatizációs ügyekbe keveredett.

 


Hogy ne vádolhassanak elfogultsággal, kizárólag újságcikkekből, országos lapokból, közöttük a zsidó hírportálról, a Sófár.hu-ról idézek:

 


„Salamon Berkowitz privatizálta a '90-es évek elején a Badacsonyi Állami Gazdaság balatonvilágosi üzemét, amelyben jogszerűen csak 1994-ig gyárthatott volna Traubisodát. Hiába vesztett már többször pert védjegybitorlás miatt, az amerikai üzletember érdekeltségei, 1994 után is folytatták az üdítőital gyártását. Salamon Berkowitz cégei használati, védjegy- és bitorlási perek indításával, sorozatos fellebbezésekkel késleltetik az ellenük indított eljárások lezárulását, miközben sok tíz millió forintos köz- és magántartozást halmoztak föl. Salamon Berkowitz emellett büntetőügyben is állt már bíróság előtt."

 


Egy másik cikkben a következőket írják:
„A támadások elkerülése végett már az írás elején jelzem, hogy egy Berkowitz által indított büntetőügyben egyik kollégámmal évek óta vádlottként járok a bíróságra. A bűnünk: írni merészeltünk arról, hogy Salamon Berkowitz a Magyarországon folytatott gazdasági tevékenysége kapcsán már állt büntetőbíróság előtt. Azzal pedig, hogy erről, valamint ennek eredményéről részletesen beszámoltunk, olyan különleges adatokat hoztunk nyilvánosságra, amivel az ügyészség szerint megsértettük Salamon Berkowitz személyiségi jogait. Szerintünk viszont az embereknek tudniuk kell, ki is Salamon Berkowitz.
Azt, hogyan keveredett ide a rendszerváltás körül, miként juthatott nagy összegű állami hitelhez akkor, amikor más magyarországi vállalkozók többségének nem volt erre.

 

 


A közvéleménynek tudnia kell arról is, hogy milyen eszközökkel próbált embereket és vállalkozásaikat tönkretenni, hogyan használta fel az alulinformált, ostoba politikusokat és diplomatákat a közszerepléseihez, illetve, hogy miért felkészületlen és tehetetlen vele szemben az igazság kiderítésével már régóta nem bíbelődő „magyar igazságszolgáltatás”.

 

 


Salamon Berkowitz és ügyletei egy-két fajsúlytalan cikk után gyakorlatilag kikerültek a balliberális sajtó látóköréből, annak ellenére, hogy egyre több disznóság derült ki róla. Ezekről kizárólag a Napi Magyarország adott, illetve a Magyar Nemzet ad rendszeresen hírt.

 

 

Pedig Berkowitz időközben közszereplővé is vált: karácsony idején a hanukának tisztelegve menórát állított a Parlamentnél, ahol tájékozatlan (vagy éppen jól tájékozott - a szerk.) miniszterelnökökkel - 2002-ben Medgyessy Péterrel és Adrién Nastaséval -, MSZP-s miniszterekkel és politikusokkal mutatkozott együtt."

 

 


És íme egy szösszenet az ultraortodox zsidó „üzletember” stílusáról:

 

 

 

„Berkowitz megérkezéséig minden a törvényeknek megfelelően zajlott. A végrehajtó, természetesen rendőrök jelenlétében, tételszerűen felvette a leltárt, szabályszerűen zajlott az eljárás. A helyszínre érkező tulajdonos (azaz Berkowitz - a szerk.) azonban az első perctől kezdve vitatta az eljárás törvényességét. Azt mondta, ez az egész - mármint a foglalás - náci eljárás, és az ilyen náci módszerek felett már eljárt az idő. Azután lenácizta a résztvevőket, vagyis minket is. A fia verekedni is akart, és miután legfeljebb csak szavakat tud magyarul, nagyon agresszíven ilyesmiket kiabált nekem: „leülsz,! nem szólsz”!

 


Tényleg csak a rendőrök határozottságán múlt, hogy nem lett verekedés. Berkowitz összegyűrte és összetépte a jegyzőkönyvet..."”

 


No, ennyit Salamon Berkowitzról, az üzletemberről, akinek viszont van egy másik tevékenységi köre is, erről így ír a Magyar Nemzet:

 


„A történet előzményeként az Ortodox Zsidó Világtanács és a Mechon Simon Szociális és Foglalkoztatási Alapítvány nevében közleményt adott ki Salamon Berkowitz (...), amelyben arról értesítette az érintetteket és a sajtó munkatársait, hogy Nyírtasson, a Mózes-hitű ortodoxok székhelyén rituális fürdőt avatnak a közösség Szatmárból elszármazott tagjai.

 

 

A közlemény szerint a beruházás értéke meghaladja a harmincötmillió forintot, a vendéglátás költsége pedig több mint négyszázmillió forint.

 

 


Berkowitz azt írta: "a kanadai Québecben élő nyírtassi haszid közösség Magyarországra költözik, s újra otthont teremt magának azon a helyen, ahol a XVIII. században több Mózes-hitű letelepedett, létrehozva a szeretet és összefogás szigetét az akkor még parányi községben"

 

 


Berkowitz ötödik éve szervezi a haszid zsidók nyírtassi hazatérését, a tavalyi találkozójukról - amely során több ezer, hagyományos öltözetet viselő ortodox zsidó özönlötte el a nyírségi községet - a következőket írja a Sófár.hu zsidó hírportál:

 

 


„Szemet szúrt, hogy egyetlen nőt sem láttam a tömegben, kizárólag 6-90 éves fiúkból és férfiakból álló közösség szürreális képe tárult elém."

 

 


Ugyanerről a találkozóról a következőket nyilatkozta a Magyar Nemzetnek tavaly egy nyírtassi helybéli férfi:
„- Isten az atyám, hogy nem vagyok antiszemita - méltatlankodott a zarándoklat második napján Nyírtass Bem utcájának egyik férfi lakója -, de amit ezek az emberek művelnek itt, az túltesz mindenen. Eljöttek Kanadából, az Egyesült Államokból és még vagy húsz országból. Kellemes társaságra számítottunk, erre mi történik'? Vagy azonnal megfeledkeznek magukról, vagy ez a természetes viselkedés náluk. Ha hiszi, ha nem - erősítette meg a családapa az elmondottakat-, nyílt ajánlatokat tesznek asszonyainknak, lányainknak.

 

 

És még ők csodálkoznak, amikor felháborodunk, s azt kérdezzük: hol van a tisztességtelenség határa? Nézze meg, őrző-védő csapattal vigyáztatják nyugalmukat bizonyára nem kevés pénzért a falu ellenében, miközben a mi nyugalomhoz való jogunkra nincsenek tekintettel. Ilyen körülmények között részünkről legfontosabb az éberség: szeretjük a vendégeket, de ami sok, az sok.

 

 


Ez megy 2001 óta, és amennyiben nemtetszésünknek adunk hangot, azonnal az a válasz, hogy antiszemiták vagyunk, utáljuk a zsidókat

 

 

Találtunk tehát Magyarországon a névtelen levélben is említett haszid zsidókat, Berkowitzék ugyanis ennek az irányzatnak a hívei.

 

 

A haszid irányzatról ezt írja a lexikon: „a legnagyobb súlyt az úgynevezett ’kávánára’, azaz a parancsolatok teljesítésének lelki aspektusára helyezik. Vallási révületeikben Istennel való misztikus egyesülésre törekednek, ami a haszidizmus kialakulásának korában éles ellenreakciókat váltott ki a mitnágdimok, vagyis a haszidizmust ellenzők körében. Mára a haszidizmus ortodox felekezetként küzd a zsidóságot veszélyeztető újítások ellen. Az irányzat tagjai betűhíven ragaszkodnak a vallás minden parancsolatához, fokozottan ügyelve a külsőségekre.

 

 

Rendszerint elkülönülve élnek, s féltve őrzik identitásukat minden külső hatástól"

 


Hogy Salamon Berkowitzék mennyire ragaszkodnak az ősi hagyományaikhoz és a Tóra betűjéhez még az üzleti életben is, nemcsak az bizonyítja, hogy gyárukban ugyancsak haszid zsidók dolgoznak, az üdítőitalaikat pedig héber nyelvű pecséttel látják el, hanem az Index.hu 2004 novemberi tudósításából vett következő idézet is:

 

 


„Berkowitz úr végre rátért a sajtótájékoztató egyik fő témájára, a kóser traubi gyártásra. A kóser terméknek minden alkotóelemének kósernek kell lenni. Hogy mitől kóser valami, azt ne kérdezzük, azt a Tóra mondja meg, ősi törvény.”

 


Foglaljuk össze hetekig tartó, mindenre kiterjedő nyomozásunkat, megvizsgálva a hozzánk eljuttatott névtelen levélben és a Suttogó.hu oldal fórumában található hozzászólás legfőbb állításait:

 

 


1. A kilenc éve börtönben ülő Tánczos Gábor bűnösségét ma már egyetlen, meg nem cáfolt bizonyíték sem támasztja alá.
2. A rendőrség és az ügyész szándékosan vagy véletlenül, hibák sorozatát vétette.
3. A névtelen levelekben szereplő, leinformálható állítások valódiak.
4. A gyilkosságnak 9 év után sincs semmiféle indítéka. Egyetlen indítékot nem sikerült cáfolni (igaz, a rendőrség és az újságírók bár hallottak róla, nem vizsgálták), s az a zsidó rituális vérgyilkosság.
5. A kislány nyakát fültől fülig átvágták. A szakirodalom a saktermetszés alatt ezt érti.
6. Eltűnt a meggyilkolt kislány több liter vére, amelyre egyetlen magyarázat van: egy edényben felfogták, éppen úgy, hogy arról a zsidó vérgyilkosságokról szóló írások szólnak.
7. H. Zsófit éppen azon a napon ölték meg, amikor a tiszaeszlári Solymosi Esztert, vagyis április 1-én, akkor, amikor a leírások szerint a zsidó vérgyilkosságok történnek, vagyis a zsidó húsvét, a Pészáh előtt.
8. Volt egy szombathelyi Farkas nevű rendőr az ügyben, a megyei vezetőket pedig azóta a legmagasabb szintre emelte az MSZP-SZDSZ kormány.
9. Egy mediterrán külsejű, idegen férfit láttak kirohanni a házból a gyilkosság idején.
10. A levélben említett haszid zsidók jelen vannak Magyarországon, legismertebb képviselőjük Salamon Berkowitz, aki bár büntető ügyben is állt már bíróság előtt, mégis együtt gyújtotta meg a hanuka-gyertyákat a parlament előtt az MSZP-SZDSZ kormány tagjaival. Kapcsolatrendszere tehát lényegesen kiterjedtebb, mint egy átlagemberé. A haszid zsidók a Tóra betűjéhez ragaszkodnak és a több ezer éves, legősibb zsidó rituálékhoz. Egyetlen kérdés maradt még, amelyre nem kaptunk választ:

 

 


Hogyan kerülhettek volna haszid zsidók akkoriban Vas megyébe?

 

 


Nos, ezzel kapcsolatban vérfagyasztó felfedezést tettünk: Salamon Berkowitzék éppen a körmendi gyilkosság idején, 1998-ban nyitották meg ünnepélyesen a Traubisoda új üzemét Szombathelyen! Azt most csupán mellékesen jegyezzük meg, hogy Berkowitz egyik cége az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank érdekeltségébe tartozó Nemzeti Ingatlanfejlesztő és Lakásberuházó Rt.-nek a legóvatosabb becslések szerint is kétszázmillió forintos kárt okozott azzal, hogy a szombathelyi üzem telephelyét 1998 óta érvényes szerződés nélkül bitorolja, miközben bérleti díjat nem fizet.

 

 


Bár a fenti tényekkel nyilván nincs összefüggésben az, hogy a tiszaeszlári perben a vádlott zsidókat védő - Eötvös Károly könyvében szereplő - leírás szerint a zsidó rituális gyilkosság egyik célja, hogy az ártatlan (szeplőtelen szűz) keresztény vérét „hazaviszik és az új ház küszöbe körül vele a falat befecskendezik”, azt pusztán érdekességként jegyezzük meg, hogy a névtelen levélíró szerint új épület (amely lehet akár egy gyár, üzem is) „felszenteléséhez” kellett a vér.

 

 

 


Epilógus

 

 

Salamon Berkowitzék előszeretettel perelik be azokat a magyar újságírókat, akik a zavaros ügyeikről írni merészelnek.

 


Én azonban nemhogy nem félek ettől, hanem egyenesen bízom abban, hogy engem is beperelnek, mert akkor legalább van esélyünk arra, hogy a bíróság előtt is kiderüljön a máig feltáratlan igazság.

 

 

 Azt csupán utóiratként jegyzem meg, hogy bár a hatalom mindent elkövetett, hogy Tánczos Gábor minél tovább börtönben maradjon, s kifogástalan magaviselete ellenére a büntetésének harmadolását is elutasították, az eddigi teljes felnőtt korát börtönben töltő férfi 2008 januárjában minden bizonnyal kiszabadul.

 

 

Utána érdemes lesz figyelni, nehogy azt halljuk a hírekben, hogy Tánczos Gábor nem tudta feldolgozni a szabad életet, s öngyilkos lett.

 

http://hu.scribd.com/doc/78870633/Balaton-Balazs-A-Tanczos-dosszie 

 

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Lomuy63

(Cuwiq76, 2018.12.07 11:15)

http://laugarnecaravans.ning.com/profiles/blogs/adcirca-10mg-comprar-gen-rico-pre-o-no-brasil-comprar-adcirca
http://isladepascua.ning.com/profiles/blogs/sozegra-sildenafil-citrate-150mg-o-achat-pas-cher-acheter-sozegra
http://www.blog.ahsfoundation.co.uk/blogs/post/57880#sthash.S2d2DEFM.NgQNPDrV.dpbs
http://ihamodell.allpix.net.ee/blogs/post/46024
http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-sollevare-sildenafil-citrate-130mg
http://bioimagingcore.be/q2a/48909/posso-comprar-gen%C3%A9rico-viagra-entrega-horas-internet-brasil
http://bricolocal.com/profiles/blogs/viagra-sildenafil-citrate-baisse-prix-sur-internet-comment
http://foodtube.net/profiles/blogs/paroxetina-como-puedo-comprar-sin-receta-r-pido-paraguay-comprar
http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-dali-menor-pre-o-internet-brasil
http://millionairex3.ning.com/profiles/blogs/vigron-en-ligne-baisse-prix-acheter-livraison-discrete-acheter
http://lydlabs.ning.com/profiles/blogs/lidera-buy-safely-where-to-buy-sildenafil-citrate-without-script
http://webhiveteam.com/demo4_chameleon/blogs/2771/54992/protonix-pantoprazole-40mg-como
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-golmal-10-mg-en-ligne-comment-acheter-du-golmal
http://wu-world.com/profiles/blogs/incresil-order-without-rx-where-can-i-purchase-sildenafil-citrate
http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/buy-dirtop-120mg-on-sale-how-to-buy-sildenafil-citrate-no
http://shamrockballerz.ning.com/profiles/blogs/site-pour-commander-tazzle-tadalafil-en-ligne
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/order-ceclor-cd-375mg-cheap-how-to-buy-cefaclor-in-approved
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/ramelteon-8mg-donde-comprar-sin-receta-en-internet-puerto-rico
http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/erasilton-sildenafil-citrate-130mg-como-comprar-de-calidad-espa-a
http://javamex.ning.com/profiles/blogs/achat-erecta-sildenafil-citrate-25-mg-achat-sildenafil-citrate
http://digitalguerillas.ning.com/profiles/blogs/clindamycine-livraison-rapide-bas-prix-pharmacie-cleocin-en-ligne
http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/achat-de-viagra-en-ligne-bon-prix-sans-ordonnance-acheter
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/comprar-avafil-sildenafil-citrate-100mg-gen-rico-pre-o-online-no
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/342951
http://www.prds66.fr/profiles/blogs/commander-pilule-bisacodyl-5-mg-en-ligne-sans-ordonnance-ou
http://sallieanncooks.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-dali-tadalafil-gen-rico-entrega-48-horas
http://bobford.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-para-comprar-melatonina-meloset-3-mg-pre-o-internet
http://www.godry.co.uk/profiles/blogs/super-o-sildenafil-citrate-130-mg-bon-marche-comment-acheter-du

Ateja68

(Pohim92, 2018.12.05 19:53)

http://innovatoruddannelse.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-avigra-130-mg-sin-receta
http://question.hamrahmorabi.ir/index.php?qa=160270&qa_1=buy-generic-apcalis-40mg-purchase-tadalafil-safely-online
http://staind-italy.ning.com/profiles/blogs/para-comprar-viagra-150-mg-entrega-r-pida-estado-libre-asociado
http://conniesdance.ning.com/profiles/blogs/virineo-100mg-como-comprar-r-pido-brasil
http://www.facecool.com/profiles/blogs/onde-posso-comprar-adcirca-tadalafil-10-mg-gen-rico-urgente-on
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/hydrea-500mg-comprar-sin-receta-urgente-m-xico
http://manchestercomixcollective.ning.com/profiles/blogs/o-acheter-du-felodipinum-2-5-mg-ou-acheter-du-felodipine-a-quebec
http://www.myslimfix.com/profiles/blogs/order-cialis-60mg-online-where-can-i-buy-tadalafil-safely-online
http://www.myindiagate.com/community/blogs/post/340543
http://vc.capitaltrustbanking.com/blogs/69/11771/comprar-generico-filagra-25-mg-al-mejor-precio-espana-comprar
http://recampus.ning.com/profiles/blogs/sitios-de-confianza-para-comprar-buspirona-con-visa-espa-a
http://higgs-tours.ning.com/profiles/blogs/como-posso-comprar-viagra-sildenafil-citrate-50-mg-gen-rico-sem
http://professoratciutatvella.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-helpin-25-mg-sin-receta-r
http://javamex.ning.com/profiles/blogs/chlorpromazine-50-mg-en-ligne-sans-ordonnance-peut-on-trouver-du

Zovir80

(Gobad81, 2018.12.04 18:31)

http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/site-seguro-para-comprar-ropinirole-requip-gen-rico-com-desconto http://europe-ecologie-aube.ning.com/profiles/blogs/achat-de-en-ligne-rocaltrol-calcitriol-acheter-rocaltrol-en http://flutes.ning.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-generico-nateglinide-120-mg-de http://javamex.ning.com/profiles/blogs/vedafil-sildenafil-citrate-150mg-o-achat-acheter-du-vedafil-avec http://www.onfeetnation.com/profiles/blogs/farmacia-online-donde-comprar-juvigor-sildenafil-citrate-25-mg http://crossroadshob.ning.com/profiles/blogs/como-fa-o-pra-comprar-vasifil-sildenafil-citrate-brasil http://divasunlimited.ning.com/profiles/blogs/order-neo-gra-without-prescription-cost-neo-gra-50mg http://divinguniverse.com/blogs/post/61383 http://ssbsavannah.ning.com/profiles/blogs/donde-para-ordenar-disilden-100-mg-sin-receta-con-garantia http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/h-for-tadalafil-comprar-gen-rico-de-confianza-brasil http://augasthya-plus.ning.com/profiles/blogs/dynamico-sildenafil-citrate-120-mg-o-achat-sildenafil-citrate http://howidoit.ning.com/profiles/blogs/firmel-donde-puedo-comprar-sin-receta-con-seguridad-bolivia https://www.olliesmusic.com/blog/15539/lansoprazole-oР“в„–-acheter-acheter-du-lansoprazole-en-ligne-avis/ http://cdloga78.ning.com/profiles/blogs/onde-comprar-dutasterida-avodart-gen-rico-pre-o-brasil-pre-o http://thehiphophub.ning.com/profiles/blogs/low-price-edgon-20-mg-buy-online-edgon-purchase-canada http://writeskills.ning.com/profiles/blogs/site-serieux-pour-commander-du-nizagara-sildenafil-citrate-50-mg http://neikasworld.ning.com/profiles/blogs/buy-vedafil-vedafil-buy-sildenafil-citrate-generic

Qotun83

(Naxen79, 2018.11.30 05:44)

https://its-batmanhere.tumblr.com
https://jousestroked.tumblr.com
https://ajkadon-a-nevetesem.tumblr.com
https://sentimentos-toscos.tumblr.com
https://7h01.tumblr.com
https://horngryinberlin.tumblr.com
https://songghana.tumblr.com
https://leben-kaempfen-sterben.tumblr.com
https://keyameric0.tumblr.com
https://strangekoi.tumblr.com

Проститутки

(aBibytip, 2018.10.21 09:17)

[url=https://top.girls-nsk.ru]Шлюхи Новосибирска[/url]
[url=https://www.girls-nsk.ru/individuals/1000-rubley/]проститутки Новосибирска[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru]Проститутки Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/]Индивидуалки Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/massage-salons/]Массажные салоны Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/vyezd/]Выезд проституток в Краснодаре[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/individuals/1000-rubley/]проститутки Краснодара[/url]
[url=http://www.prostitutki-krasnodar.ru/znakomstva/]Интим знакомства Краснодара[/url]
[url=http://prostitutki-irkutska.ru]Шлюхи Иркутск[/url]
[url=http://prostitutki-irkutska.ru/individuals/1000-rubley/]проститутки Иркутск[/url]
[url=http://prostitutki-perm.ru]Шлюхи Пермь[/url]
[url=http://prostitutki-perm.ru/individuals/1000-rubley/]проститутки Пермь[/url]
[url=http://www.girls-kzn.mobi]Шлюхи Казани[/url]
[url=http://fei.girls-kzn.mobi/individuals/]Индивидуалки Казани[/url]
[url=http://girls-kzn.mobi/znakomstva/]Секс знакомства Казани[/url]
[url=https://fei.girls-kzn.mobi/individuals/1000-rubley/]проститутки Казани[/url]
[url=http://penza-dosug.ru]Проститутки Пенза[/url]
[url=http://penza-dosug.ru/individuals/1000-rubley/]проститутки Пенза[/url]
[url=http://girls-ufa.ru]Шлюхи Уфа[/url]
[url=http://girls-ufa.ru/individuals/1000-rubley/]проститутки Уфы[/url]
[url=http://girls-msk.ru]Проститутки Москвы[/url]
[url=http://girls-msk.ru/individuals/1000-rubley/]проститутки Москвы[/url]
[url=http://dosugspb24.ru]Шлюхи Питера[/url]
[url=http://dosugspb24.ru/individuals/1000-rubley/]проститутки Питер[/url]
[url=http://fei.girls-nsk.mobi]проститутки Новосибирска[/url]
[url=http://fei.girls-nsk.mobi/individuals/1000-rubley/]проститутки Новосибирска[/url]
[url=https://ero.girls-nsk.me]проститутки Новосибирска[/url]
[url=https://www.girls-nsk.me/individuals/1000-rubley/]проститутки Новосибирска[/url]

Recommendations: how to promote your mibenhiszel.eoldal.hu

(Latonyaliems, 2018.03.27 02:29)

This message is posted here using XRumer + XEvil 4.0

XEvil 4.0 is a revolutionary application that can solve almost any antibot protection.
Captcha Solution Google (ReCaptcha-1, ReCaptcha-2), Facebook, BING, Hotmail, Yahoo,
Yandex, VKontakte, Captcha Com - and over 8400 other types!

You read this - it means it works! ;)
Details on the official website of XEvil, there is a free demo version.

Check YouTube video "XEvil ReCaptcha2"

fifa 15 скачать торрент pc 32 bit

(garneuTib, 2018.03.26 11:43)

Извините за то, что вмешиваюсь… Я здесь недавно. Но мне очень близка эта тема. Могу помочь с ответом. Пишите в PM.

---
Я хотел бы с Вами поговорить по этому вопросу. fifa 15 16 скачать торрент, скачать обновление составов на fifa 15 2017 а также [url=http://15fifa.ru/]скачать ea sports fifa 15[/url] fifa 15 скачать составы 2016

velemeny

(Tolerancia, 2013.05.05 09:10)

Bekesseg!

Amit itt olvasni lehet, az nem a vallasrol szol. Hanem egy elmebeteg ember tetterol. OKA van a tettenek. Megertese nem teszi meg nem tortente a cselekedetet, de talan megnyuogvast hozhat, megbekelest, ha nem is azonnal.
Amikor az eset tortent, mindenhol errol lehetett olvasni, hallani. A "csapbol is ez folyt".
Nem ertem, miert kell a rosszat terjeszteni?! Nem ertem, miert kell ujra es ujra felhozni! A sok jo es peldaerteku esemeny helyett a rosszat hangoztatjuk vegnelkul?!
Megtortent. Sajnalatos. Minel tobbet beszelnek rola, annal tobb hasonlo esetet "teremtenek".
Miert kell a rossz peldat eltetni?
Terjeszteni es eltetni a rosszat, csak megtobb rosszat vonz maga utan.

Aztan mar ha jol belegabalyodott a tarsadalom a rosszabbnal rosszabb tortenetek, esetek sokasagaba, nehez kiutat talalni, ami joiranyba valtoztatna az elromlott helyzeten.

"...Újra leírom nem a vallással van a baj, hanem minden egyes vallásban megtalálható kissebb csoportokkal akik már fanatikusok. "- a Szerzotol.

De ebben a cikkben semmi jot nem olvastam ,ami ellensulyozna a -remelhetoleg keves- fanatikusok tetteteit, es megnyugtatna az olvasot, hogy valoban a tobbseggel semmi baj!
Szukseg van a jo hangsulyozasara, maskulonben elszabadul a pokol!

Bekesseg!
Re: velemeny

(Zora, 2015.11.23 10:05)


velemeny !


*Először is, a 'pokol" nem létezik. NINCS mennyország, NEM LÉTEZIK pokol.
Ezek spirituális allegóriák.
A "mennyország" a koronacsakra allegóriája.
A "pokol" pedig a gyökércsakra allegóriája és nem egy hely.
Illetve egy 'hely', a seggünkben, vagyis a farokcsont tövénél, de nem a fizikai testünkben.
Amúgy a Duat megfelel a "pokolnak" :)
De az egy klassz hely, máris mutatom :

Hoodedcobra 666 - Hotel California
http://josministries.prophpbb.com/topic6145.html

EAGLES
https://www.youtube.com/watch?v=mpAkMk0phOs

**Másodszor, mi az, hogy "nem a vallással van baj" ??
DE, NAGYON IS AZZAL VAN A BAJ.
Legelőször is, a kereszténység, iszlám NEM VALLÁSOK, hanem
ellenséges programok, elmeprogramok.

A kereszténység leleplezése - weboldal
https://keresztenysegleleplezese.wordpress.com/

A kereszténység leleplezése PDF.
https://antikommunista.files.wordpress.com/2014/11/a-keresztc3a9nysc3a9g-leleple


***Harmadszor, hogy merészelsz rinyálni, hogy túl sokat lett foglalkozva az üggyel,
és mi az, hogy "minek a rossz dolgokat ismételgetni annyiszor" ?!?

EGY GYERMEKET MEGÖLTEK. ELVÁGTÁK A TORKÁT FÜLTŐL FÜLIG, A NYAKI
AORTÁJÁBÓL LOCSOGOTT A VÉR, AMIT EGY EDÉNYBE FOGTAK FEL.
A KISLÁNY SZINTE ÖSSZES VÉRE "ELTŰNT" A HELYSZÍNRŐL, MERT AZT ELVITTÉK ÉS KÜSZÖBÖT, FALAT LOCSOLTAK VELE, BORBA CSEPEGTETTÉK, MACESZBA SÜTÖTTÉK
BELE, MAJD KÉJESEN, PERVERZEN MEGETTÉK, MEGITTÁK.

KÉPZELD EL A FÁJADALOMTÓL ÖRJÖNGŐ SZÜLŐKET. NEM HOSSZÚ IDEIG TARTÓ, SOK SZENVEDÉSSEL JÁRÓ BETEGSÉGBEN VESZTETTÉK EL A GYERMEKÜKET, NEM
KÖZLEKEDÉSI BALESETBEN HIRTELEN, HANEM EGY BRUTÁLIS GYILKOSSÁG MIATT.
TÖBB FELNŐTT ELKAPTA A 11 ÉVES KISLÁNYUKAT, LEFOGTÁK, TALÁN LEÜTÖTTÉK,
HOGY NE RÁNGATÓZZON A TESTE, AMÍG MINT EGY LOCSOLÓ TÖMLŐBŐL
KIZÚDÚL AZ ÖSSZES VÉRE.
EZEK A VÉRENGZŐ FENEVADAK HETEK ÓTA KÉSZÜLTEK ERRE A BORZALOMRA:
KÖVETTÉK A KISLÁNYT, NAGYON SOKSZOR ÁTBESZÉLTÉK LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE, MIT, HOGYAN FOGNAK TENNI, EZERSZER LEJÁTSZOTTAK A FEJÜKBEN MINDEN RÉSZLETET:
KI HOL, HOGYAN FOGJA LE A KISLÁNYT, KI VÁGJA EL A TORKÁT, KI TARTJA A FEJÉT,
KI FOGJA FEL A VÉRÉT, KI HÚZZA LE A BUGYIJÁT ÉS NYÚL FEL A VAGINÁJÁBA, HOGY ELLENŐRIZZE A SZÜZESSÉGÉT, KI ÖLTÖZTETI ÁT ...

EMIATT A SZÖRNYŰ EMBERMÉSZRÁLÁS MIATT ELÍTÉLNEK EGY ÁRTATLAN EMBERT.
ÖSSZEVERIK, HOGY BEISMERŐ VALLOMÁST CSIKARJANAK KI TŐLE, TOTÁLISAN
TÖNKRE TESZIK AZ ÉLETÉT, AZ ANYJÁÉT IS.
TELJESSÉGGEL ELLEHETETLENÍTIK ŐKET ÉLETÜK VÉGÉIG.

A TÁNCZOS ÜGYBEN VALAHA MEGNEVEZETT MINDEN TANÚ, AKIKNEK
TANÚVALLOMÁSAI TÁNCZOS ÁRTATLANSÁGÁT BIZONYÍTOTTÁK, SORRAL MEGHALTAK MIND. TÁNCZOS ANYJA RÁKBETEG LETT ÉS IDEGILEG LELKILEG ÖSSZEROPPANT.

A HALÁLRA RÉMÜLT GYÁSZOLÓ SZÜLŐKET PEDIG MEGFENYEGETIK.

EGY TIZENÉVES KISLÁNYT LEÖLTEK, MINT EGY BARMOT. A GYILKOSOK, A FELBUJTÓK,
A KISLÁNY VÉRÉNEK FELHASZNÁLÓI, ELFOGYASZTÓI GONDTALANUL ÉLIK MINDENNAPJAIKAT, TÉLEN SÍELNI JÁRNAK, NYÁRON VALAMELYIK DÉLI TENGERRE, VIHORÁSZNAK, JÓKAT ESZNEK-ISZNAK, ALSZANAK ...

MÍG MÁSOK, AKIK MÉG ÉLETBEN MARADTAK A TANÁCZOS ÜGYBŐL, NEM TUDNAK
ENNI, BETEGSÉGBEN HALDOKOLNAK, ÖSSZEROPPANTAK, HALÁLOSAN RETTEGNEK, RÉMÁLMAIK VANNAK, TE MEG, TE F@SZSZOPÓ KÖCSÖG, ARRÓL HADOVÁLSZ, HOGY
MINEK ENNYIT FOGLALKOZNI EZZEL AZ ÜGGYEL ?!?

A GYERMEKMÉSZRÁLÁS ELKÖVETŐI, MEGRENDELŐI NEM EMBEREK, EZT TUDJUK, DE
TE SEM VAGY, NEM LEHETSZ EMBER, KIZÁRT DOLOG !

Ha tévednék, és mégis is az emberiséghez tartozol, a Földi emberi faj egy példánya
vagy, remélem, van gyermeked, fiad vagy lányod, vagy unokád, vagy lesz, ha még nincs,
remélem, PONTOSAN UGYANÍGY jár majd, mint ez a kislány.

És akkor amikor majd félőrülten őrjöngsz a fájdalmatól, kíntól, eszedet veszted az igazágtalanságtól és gyásztól, és keresed az igazadat, akkor majd megkereslek, és azt mondom neked :
"Annyi más szép dolog van a Földön, hagyjad már ezeket a csúnya dolgokat, ne
mondogasd másoknak!"
És nyilatkozzad is ugyanezt az újságíróknak is, akkor majd ők is ezt fogják megírni,
hogy a gyászoló "velemeny" csak jó dolgokra akar koncentrálni.

Te aberrált, perverz, szadista, pszichopata állat !


Zora

Re: Re: velemeny

(tolerancia, 2015.12.05 06:58)

Szia Zora!

"...és mi az, hogy "minek a rossz dolgokat ismételgetni annyiszor" ?!?..." - kérdezed.

Jó kérdés!
Higgadt aggyal a választ is megtalálod a spirituális ismereteid között!

Re: velemeny

(Zora, 2015.11.23 10:12)

OLVASSATOK A ZSIDÓKRÓL !

A zsidókról
http://schwarzesonne666.blogspot.hu/2014/03/a-zsidokrol.html

A nemzeti szocializmus jelenti a szenvedés végét
http://schwarzesonne666.blogspot.hu/2014/01/a-nemzeti-szocializmus-jelenti.html

A BIOLÓGIAI ZSIDÓ 1. (részlet)
http://schwarzesonne666.blogspot.hu/2014/10/a-biologiai-zsido.html

A BIOLÓGIAI ZSIDÓ 2. (részlet)
http://schwarzesonne666.blogspot.hu/2014/10/a-biologiai-zsido-folytatas.html

A BIOLÓGIAI ZSIDÓ 3. (részlet)
http://schwarzesonne666.blogspot.hu/2015/05/a-biologiai-zsido-iiifejezet-reszlet.html

ZSIDÓSÁG: A BORG
https://elysium666.wordpress.com/2015/08/11/zsidosag-a-borg/

ANTHOLOGIA ANTIJUDAICA
https://antikommunista.files.wordpress.com/2014/11/anthologica-antijudaica.pdf

Az igazság a Talmudról
http://arjamagyar.blogspot.hu/2013/11/az-igazsag-talmudrol.html


* * * MUST READ !

It Is Now, Revealed: The Greatest Secret of the Jews
http://josministries.prophpbb.com/topic10729.html

Having "Egopathy" Vs Having an "Ego" [And other things]
http://josministries.prophpbb.com/topic11013.html

The Murderous Jewish, Human Organ Trade
http://josministries.prophpbb.com/topic11151.html

JEWS
http://josministries.prophpbb.com/topic81.html

It's Judaism
http://josministries.prophpbb.com/topic11135.html

Jews, The Poo People
http://josministries.prophpbb.com/topic8932.html

The Torah and Living Blood Sacrifice
http://josministries.prophpbb.com/topic9521.html

The Talmud
http://josministries.prophpbb.com/topic165.html

A CION BÖLCSEINEK JEGYZŐKÖNYVE
https://antikommunista.files.wordpress.com/2014/11/cion-bc3b6lcseinek-jegyzc591kc3b6nyve.pdf

*Ajánlott olvasmány :

Michael Jackson, Destroyed and Killed by the Jew
http://josministries.prophpbb.com/topic11148.html

From Bible to Hostel (book)
http://josministries.prophpbb.com/topic11073.html

PDF - 107 oldal - FROM BIBLE TO HOSTEL
http://josgreece.angelfire.com/From_Bible_to_Hostel.pdf

*OLVASSATOK !

BLACK SUN - FEKETE NAP - Pdf.
https://antikommunista.files.wordpress.com/2014/11/fekete-nap-6661.pdf

Fekete Nap - weboldal
http://feketenap666.wordpress.com

Re: velemeny

(Zora, 2015.11.23 12:27)


A kereszténység leleplezése című PDF. linkje valamiért hibásan, csak
félig jelent meg. A link helyesen ez :

A kereszténység leleplezése (PDF doc.)
https://antikommunista.files.wordpress.com/2014/11/a-keresztc3a9nysc3a9g-leleplezc3a9se.pdf

.

Re: velemeny

(xy, 2018.02.09 07:58)

Hát persze nincs, mert ez a cikk maga az ellensúly. A hatalommal és ezzel a mocskos rendszerrel szemben. Ellensúlya az állatias gyilkosságoknak, és a maffia módszerrel működő - csodák csodája, nem a bussmannok kultúrája által tematizált - világnak, hatalomnak. Megértem persze, hogy neked valamiért fontosabb egy a világot rombaböntő kultúra védelme, mint az ártatlanoké. Igen, a cikk írója az egész emberiség ügyét tartja szem előtt, nem egy beteges kultúrát. Mert alapjában a barbár zsidó kultúra ütközik az emberivel, sőt istenivel. A judaizmus egy emberellenes, sőt életellenes hitrendszer, akkor is ha nem társul fanatizmussal. A méreg az méreg, akkor is ha nem jár 1 percen belüli halállal. Miért kellene azt embernek védelembe vennie? Azt csak a zsidók védik, akik saját maguk deklarálták a kiválasztottságuk "tudatában", hogy ők nem kívánnak az emberrel közösséget vállalni. Ezt ezerszer -folyamatosan- bizonyítják a mindennapokban is, nem csak az ilyen szélsőséges esetekben. Ezt a cikk nélkül is tudja szinte mindenki, ők is, mi is. A te reakciód is ezt támasztja alá, amikor elvárod, hogy miért nem zsidó megközelítésből íródott az meg. Vedd tudomásul, van még néhány ember, aki nem a félállat, gyerkgyilkosságra buzdító, égett hús bűzét kedvelő Jehovát tekinti irányadónak. Sőt.... de még mennyire nem!

valahol

(valaki, 2013.02.12 19:22)

Sorra halnak Tánczos Gábor tanúi.
http://borsonline.hu/20130210_sorra_halnak_tanczos_gabor_koronatanui

Fogj egy térképet, egy körzőt, és egy vonalzót!
Húzz egyenest Tiszaeszlár és Budapest közé, majd hosszabbítsd meg.
Melyik városon halad át?
Körmend!
Mérd fel a körzőre a Bpest-Teszlár távolságot, majd fordítsd a körzőt 180- fokkal.
Melyik várost jelöli a körző?
Körmend!

Tiszaeszlár 1882 április 1.

Körmend 1998 április1.

Összeesküvés elmélet?

Re: valahol

(Zora, 2015.11.23 10:20).

https://elysium666.wordpress.com/2015/11/22/az-1998-as-kormendi-gyermekgyilkossag/

andraslovas@freemail.hu

(András, 2014.07.19 11:58)

Ez a cikk megint csak a tudatlanság és előítéletesség mintapéldája. Ha történik egy gyilkosság, amit nem tudnak felderíteni, nosza, fogjuk rá a zsidókra. Ők mindig jók bűnbaknak. És milyen jó érzés beleborzongani, hogy milyen gonoszak a zsidók, ugye?

A cikkben a tiszaeszlári ügyről írtak hazugságok, melyeket annak idején az antiszemita kampány által felheccelt emberek nyomására a vizsgálóbíró és köre talált ki. Ha elolvasod, cikkíró, Eötvös Károly könyvét, amiből totál pontatlanul idéztél, megtudod az igazságot a tiszaeszlári és a korábbi vérvádperekről is. Soha nem bizonyult rá több száz év alatt egyetlen zsidóra sem a vérvád, az viszont bebizonyosodott, hogy a hatóságok kínvallatást alkalmaztak, így csikarták ki a hamis vallomásokat.

Aki meg abban látja a bizonyítékot, hogy Tiszaeszlár olyan messze van Pesttől, mint Körmend, az végképp idióta.

A középkorban azt hitték a zsidókról, hogy náluk a férfiak is menstruálnak, ennyire különböznek más emberektől. Ez kb ugyanakkora baromság, mint a vérvád.

Cikkíró! Ezzel a cikkel elősegíted, hogy a jövőben újra ártatlan zsidókat gyilkoljanak meg a buta, tudatlan, hiszékeny és erőszakos nem zsidók. Tényleg vállalod ezért a felelősséget?

Re: andraslovas@freemail.hu

(alien hybrid jews, 2015.11.23 09:12)De, tulajdonképpen majdnem midig bebizonyosodott a vérvád, csak a zsidók vagy megvesztegették, lefizették vagy megfélemlítették, életveszélyesen megfenyegették, megzsarolták, vagy eltették láb alól az ügyeikben nyomozó, szakértő vagy tanuskodó személyeket, ill. a nyomozók, rendőri vezetők, politikusok, ügyészek, bírók, szakértők közt is ma már rengeteg a zsidó, akik természetesen hamis bűnjeleket gyártottak, vagy valódiakat tüntettek el, és totál korruptan jártak el az ügyekben, azaz, csaltak, hamisítottak, meghamisítottak, figyelmen kívül hagytak, eltüntettek, elhallgattak, hazudtak, eltöröltek, titkosítottak ...

A zsidókról nem abban mások, nem annyiban különböznek tőlünk, emberektől, hogy a fajuk hímjei menstruálnak, hanem abban mások, abban külöböznek, hogy a zsidók
NEM EMBEREK.

A zsidók egy extraterresztriális hibrid parazita űrcsorda.
ALIENEK.
A zsidók NEM EMBEREK.
A zsidók NEM RÉSZEI az emberiségnek.
A zsidók halálos ellenségei, mészárosai a Földi emberi fajnak.
A ZSIDÓFÉRGEKET EGY KAPTÁRELME VEZÉNYLI.
A zsidók egy pszichopaták faja, egy faji maffia, kaptár elme irányítja őket.
EGY PROGRAM FUT BENNÜK :
Human race >> DELETE !
Aryans >> DESTROY !

A zsidók "lemásolják", utánozzák az embereket, ezek az emberzabáló
parazita férgek igazi mimikrik.

A PARAZITA ZSIDÓ FAJ TULAJDONKÉPPEN EGY "ABLAK" A FÖLDRE, AZOKNAK
AZ ELLENSÉGES IDEGEN ENTITÁSOKNAK, AKIKET A ZSIDÓ FAJ SZOLGÁL,
AKIKTŐL A ZSIDÓK SZÁRMAZNAK.

A PARAZITA ZSIDÓFÉRGEK KISZOLGÁLTATJÁK, KIVEZETIK A FÖLDRŐL/LERABOLJÁK AZ ENERGIÁINKAT.
A BOLYGÓNKAT JELENLEG GYAKORLATILAG EGY ENERGIA-VÁGÓHÍDKÉNT "ÜZEMELTETIK", AHOL AZ EMBERISÉG A VÁGÓÁLLOMÁNY - "BARMOK" > állatok > gójok ...
Mit gondoltok, a gyülekezetet miért nyájnak, tagjait, a hívőket miért bárányoknak nevezik ?
Mert mint birkákra, vágójuhokra, úgy tekintenek az emberiségre.

PSZICHOPATA PARAZITA ENERGIAVÁMPÍR-CSORDÁK LEGELIK LE A BOLYGÓT,
S AZ EMBERISÉG ENERGIÁIT.

Az emberiséget pszcihológiai manipulációkkal, komoly elmeprogramokkal és okkult mágiával tartják a befolyásuk alatt és irányítják, mint a zombikat.

MINDEN ZSIDÓPROGRAM ÉLET- ÉS EMBERELLENES.
EZT SOSE FELEDJÉTEK !

A PROGRAMJAIK, RENDSZEREIK PEDIG, AMIKET AZ EMBEREKRE KÉNYSZERÍTETTEK,
AMIKBE AZ EMBEREKET BELEKÉNYSZERÍTETTÉK, UGYANILYENEK :
ÉLET- ÉS EMBERELLENESEK.

AMIT MA A VILÁGBAN LÁTTOK, A SOK BORZALOM, DEGENERÁCIÓ, PERVERZIÓ, ABERRÁCIÓ, TÉBOLY, NYOMOR, FERTŐ, MOCSOK ÉS MÉTELY, AZ A ZSIDÓ
LELKÜLET TÜKRE !

AZ EMBEREK PSZICHOLÓGIAI MANIPULÁCIÓK ÉS OKKULT MÁGIA "varázslat" ÁLDOZATAI, MELYEKET MÉG CSAK NEM IS ÉRTENEK, SŐT, NEM IS HISZNEK ...

A ZSIDÓKAT AZÉRT TENYÉSZTETTÉK KI, ÉS SZABADÍTOTTÁK RÁ A FÖLDI EMBERISÉGRE, AZ EMBERI TÁRSADALMAKRA, HOGY TOTÁLISAN DEMORALIZÁLJÁK, DEHUMANIZÁLJÁK AZT, HOGY ELPUSZTÍTSÁK AZ ŐSI KULTÚRÁKAT, AZ EMBERISÉG EREDETI POGÁNY VALLÁSAIT, S HELYETTE A ZSIDÓKERESZTÉNY INKVIZÍCIÓ
TŰZZEL-VASSAL A POGÁNY EMBERISÉGRE KÉNYSZERÍTSE A KERESZTÉNYSÉGET, HOGY A GYILKOS PROGRAMJAIK SEGÍTSÉGÉVEL ELTÁVOLÍTSÁK AZ EMBERISÉG ŐSI SPIRITUÁLIS HATALMÁT, EREJÉT, TUDÁSÁT, HOGY A ZSIDÓK AZ IDEGEN GÉNJEIK BEKEVERÉSÉVEL, S A HÁROM FÖLDI NAGY RASSZ KEVEREDÉSÉNEK ROPAGÁLÁSÁVAL LERONTSÁK AZ ISTENI EREDETŰ EMBERISÉG GENOMJÁT, S ÍGY TÖNKRETÉVE, LEBUTÍTVA, SPIRITUÁLISAN MEGCSONKÍTVA, MEGVAKÍTVA, LEGYENGÍTVE, SEBEZHETŐVÉ, VÉDEKEZÉSKÉPTELENNÉ TÉVE AZ EMBEREKET, SOKKAL KÖNNYEBBEN
LEIGÁZHASSÁK, RABSZOLGASORBA DÖNTHESSÉK AZ EMBERISÉGET, MIKÖZBEN
A GYILKOS BIBLIÁJUKKAL ÉS A HALÁLOS KERESZTÉNYI TANÍTÁSAIKKAL ARRA KONDICIONÁLTÁK AZ EMBEREKET, HOGY ELFOGADJÁK, S BEHÓDOLJANAK
A ZSIDÓKNAK ÉS SOHA NE ELLENKEZZENEK, NE LÁZADJANAK ELLENÜK.
A BIBLIA ÉS A KERESZTÉNY ELMEPROGRAM ÖSSZEESKÜVÉS A DZSENTIL EMBERISÉG ELLEN, A ZSIDÓK EGYIK LEGHALÁLOSABB FEGYVERE A NEM-ZSIDÓ FÖLDI EMBERI FAJ ELLEN !

Lovas András zsidó. Azt se higgyétek el, amit kérdez.


Ébredjetek végre !

Zora